lite av varje

Penseér

Idag har varit en fantastiskt fin vårdag i Hörvik, ingen is kvar och det har blåst så där lagom från sjön. Körde till den lokala blomsterhandlaren och köpte ett gäng penseér. jag brukar varje sommar säga att jag inte ska köpa några till nästa vår. Men det är svårt att låta bli. Det var mycket folk i blomsteraffären och det verkar som alla fått lust att handla vårens första blommor.  Köpte även några krukor till barbarnet med familj och körde dit och lämnade dessa.

Havet har varit så fint idag och jag tycker om när vågorna kommer smygande. isen har släppt här så det går bra för fiskarna att köra ut med båtarna.

Har gått en runda i skogen med Sally och en runda på stranden. En hare kom skuttande förbi mig och Sally i full karriär. Tänkte genast att Sally lär jag inte se mer men som tur hade jag visselpipan med och hon dök upp till slut med tungan hängande. Helt slutkörd.

 

 

 Postat 2010-03-25 19:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Såg bröllopsfotografen i kväll..

Ja, jag vet, jag är inte så snabb med att se nyare filmer men i kväll såg jag bröllopsfotografen och det var ingen höjdare precis. I början var den mest pinsam faktiskt. Visst är det skillnad på landet och storstan men det här var så fruktansvärt skruvat, så det blev pinsamt.

Sen tycker jag att den hämtade upp lite mot slutet. Men jag tror jag hade klarat mig utan den faktiskt.

Den fick mig ändå att tänka på min egen första bröllopsfotografering. Jag blev tillfrågad och jag sa inte ja det första jag gjorde. var ytterst tveksam att utföra något så stort som att fota på ett bröllop och det var inte vänners bröllop utan helt obekanta för mig, den enda jag visste vem var var brudens far.

Hursomhelst så övertalades jag till slut att göra det. Gud vad nervös jag var, jag åkte till kyrkan jättetidigt och jag gick där utanför och tittade och sen satt jag i bilen, jag testade med kameran och jag tyckte bara att händerna skakade. Hursomhelst fick jag en bra plats i kyrkan och jag blev ju rörd av vigseln men jag lyckades ta bra bilder inne i kyrkan och även när de kom ut från kyrkan, sen bar det vidare med bil till restaurangen där festen skulle hållas och jag skulle då ta bilder på brudparet, det var perfekt väder och jag kom jättebra överens med brudparet.

När jag senare körde hem var jag så glad och det kändes toppen.

Det tog några dagar innan jag förde över bilderna och sen ytterligare en tid innan jag bearbetade dem. Brudparet fick sina bilder och de var mycket nöjda. De hade bott i london och skulle direkt efter bröllopet flytta till USA.

Häromdan tittade jag på en del av dem och tyckte att det var fina bilder. Men jag ser också vad jag kunde gjort annorlunda, det är väl det som är bra. övning ger färdighet.

En bild som jag gjorde svarvit som jag personligen tycker om, skuggorna kanske blir lite konstiga över brudens ansikte, men jag tycker om att klänningen följer stammen på den vänstra sidan och så tycker jag att han ser så så avspänd ut och håller händerna på hennes axlar så kärleksfullt och vinden tar tag i hans hår. men det är vad jag tycker.

 

 Postat 2010-03-24 01:01 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Idag har jag sett årets första strandskata..

En liten biltur gjorde vi idag och strandskatorna har nu kommit till Mjällby ialla fall. Det känns hoppfullt och jag blir alltid lika glad när jag ser dem, det är något visst med strandskatorna.

På Färöarna där den är nationalfågel firas den varje år den 12 mars.

För övrigt har just Mjällby varit på tapeten idag med första matchen i allsvenskan och bra gick det för dem, tre noll mot GAIS.Postat 2010-03-21 22:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I dag blev jag så arg så jag sparkade på snön..

Blir inte så arg ofta nuförtiden men i dag blev jag så arg och frustrerad, gråten var nära efter att jag varit på stadbyggnadskontoret. Ja, det kan väl inte vara någaot att bli arg över kan man tycka. Men när det känns som att en dröm jag levt med under lång tid inte kan förverkligas på det sätt som jag tänkt mig då fick snön ta emot några sparkar av mig.

Min man och jag har under en längre tid planerat ett bygge för atelje kombinerat med uthyrning till turister. Vårt hus ligger vid havet och på vår tomt står även ett hus på ca 50 kvm,  som flyttats dit på femtiotalet och som min mans far använde som garnbod.

Det fanns inget bygglov på det och när vi sedan anlitade en arkitekt för att rita hur vi ville ha det ansökte vi bygglov och vi fick det eftersom huset stått där i femtio år och en liten utbyggnad lades till. Efter resans gång har vi kommit fram till att det är lättare att riva och bygga upp ett lika stort hus efter den ritning vi har och på samma plats. Men så enkelt visade sig det inte vara. Det krävs ett rivningstillstånd vilket vi inte kan få och det var just det jag fick reda på när jag besökte stadbyggnadskontoret, i alla fall preliminärt.

Anledning är att det gamla huset står på prickad mark, dvs det står för nära tomtgränsen och det har det gjort i femtio år, vi får renovera och göra en liten utbyggnad men vi får inte riva och bygga upp ett likastort som det gamla på samma plats.  Dvs, hade vi sökt om bygglov för att bygga ett nytt hus där hade vi aldrig fått det beviljat men att det gamla som står där får vi renovera och tom bygga till lite på och det får stå där trots att det står på prickad mark.

Våra grannar har blivit tillfrågade och de har inga invändningar. Det finns inget som skulle påverkas negativt av detta, för omgivnigen skulle det va ett lyft och detta är ett attraktivt område under rsommaren för turister.

 

Det kändes som vår dröm gick i kras. men på något sätt ska vi lösa detta, det blir bara mer komplicerat och man undrar vem som vinner på det.

Här syns en lite del av det gamla huset.

 

Så här ska det se ut..Postat 2010-03-16 20:24 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det går mot ljusare tider...

Idag såg jag femton knölsvanar från mitt fönster, har knappt sett några här under vintern, isen har drivit ut och in omvartannat så det har inte kunnat hålla till här. Det känns verkligen att det går mot ljusare tider. Om nån vecka ska vi ställa fram klockan och just fram är viktigt för mig att säga för att hålla reda på vilket håll visarna ska. Trädgårdsmöblerna ska plockas fram på våren och därför ska visarna flyttas fram och på hösten ställer man tillbaks sina möbler i förrådet och då ska visarna tillbaks.

Trots det har det hänt att jag varit en timme för tidig till jobbet och gissa om det var pinsamt. Ramsan är bra att komma i håg men det är också bra att veta vilken dag visarna ska ställas om.

 

 Postat 2010-03-12 12:49 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa