lite av varje

Sommaren börjar ta slut

Det har gått så fort och halva sommaren väntade vi på att det skulle bli sommar och när den till slut pumpade riktig värme till oss i Hörvik var det dagen innan skolstart, 30 graders värme. 

Skurarna har duggat ganska tätt och inte har det varit många ljumma sommarkvällar. Vi hoppas att det blir en solig och fin höst. September kan vara riktig behaglig med sol och lite högre och friskare luft.

Festivaler och andra arrangemang som hör sommaren till har avverkats och jag har varit ovanligt social och besökt en del av de lokala festivalerna.

Vi besökte jazzfestivalen i Hällevik som blivit en riktigt välbesökt festival. Kvällen då vi skulle cykla dit regnade det i ett par timmar men efterhand avtog regnet och dimman steg. Vägen var våt och blänkte och solen var på väg ner, det var väldigt vackert.

Foto Lars NilssonPostat 2012-08-24 16:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fy fan vad lycklig man kan vara ibland

men som för det flesta går det upp och ner men just nu känner jag en oerhörd lycka och tillfredsställelse. Känns som man vill krama hela världen och ibland kommer tårarna. Jag känner mig så glad, det är glädjetårar.

När jag funderar och tänker tillbaks för ett och ett halv år sedan då jag började en förändring av mitt liv så känns det märkligt. Jag visste inte då vart hän det skulle bära. När jag nu sitter här med en facit i hand så blir jag förundrad men också väldigt stolt och glad.

Från att varit del av en arbetsmiljö utan inflytande, till att kroppen sa ifrån och sedan den resa jag gjort och hur min kropp mår bättre men det viktigaste att min själ mår bra, jag känner mig helare än jag någonsin gjort.

Jag trodde det var för sent att förändra, så dum var jag. Nu har jag genomfört en kvalificerad yrkesutbildning på 40 poäng. En resa som gett mig nya bekantskaper, kunskap och mer självinsikt och tro på mig själv.

När jag tog steget fick jag frågan

- Hur känns det nu Pia-kristina? Jag behövde inte tänka länge på svaret jag gav...

- Jag känner mig som Pia-kristina nu, svarade jag.

Trots ovissheten om hur det skulle gå. Jag visste på något sätt att det skulle gå bra.

Men här sitter jag nu och har en spännande framtid framför mig, det mesta håller på att falla på plats och jag vet att jag kommer att ha mycket jobb framöver men det känns som en utmaning. Jag ska själv styra och göra allt för att inte hamna i något negativt.

Jag har fått hjälp, stöd och uppmuntran från alla möjliga håll och min underbara man har stöttat mig. Ibland har tanken slagit mig att det borde hänt tidigare men det var väl inte meningen och jag känner mig inte bitter på något sätt. Jag har dessutom bestämt för att inte vara det, jag vill inte förgifta mig. Jag kan inte ändra på det som varit men min framtid kan jag påverka. Det finns en framtid för mig.Så länge jag kan få vara så frisk jag är nu, är jag tacksam.

Den här sommaren har dessutom varit den absolut bästa på mycket länge, trots att vädret inte varit det. Lärt känna så många nya människor och det känns toppen. Jag har tankat krafter för vad som komma skall.

Trevlig helg till er alla och ta vara på era liv.

Jag och barnbarnet Gloria.Postat 2012-08-17 16:05 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Ålfiske

Under denna tid ser jag dagligen hur ålfiskarna åker ut och röjtar sina ålagarn. Vi tog en tur  med vår båt för att komma närmare. Men lite svårt att fota på guppigt hav.

Vi har en del sommargäster som fått följa med på ålfiskturer och det har varit väldigt uppskattat.

Bottengarn: ett fisknät mellan botten och ytan som sätts vinkelrätt ut från land, längst ut finns en ryssja

 

 Postat 2012-08-16 12:03 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Så föddes känslan för jämlikhet

Efter mitt förra blogginlägg "Tänk om barnen fick bestämma" fick jag några kommentarer från personer som inte höll med mig och inget fel i det men jag har funderat över det här med barn och kärlek.

I morse då jag läste vår lokala morgontidning, läste jag en intressant artikel om människors medfödda känsla för rättvisa. Framförallt dessa rader:

Vi är komplicerade varelser och vi styrs av många fler känslor än avsky för orättvisor.

Vi är bevisligen lätta att manipulera vilket härskare och diktatorer har

utnyttjat i alla tider. Läs hela artikeln här:

 http://www.bltsydostran.se/multimedia/archive/02184/BLT_del_B_2184530a.pdf

TröttPostat 2012-08-14 11:18 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Livet i HörvikPostat 2012-08-11 17:03 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa