lite av varje

Fotomässan

har även en Hörviksbo som jag besökt och det var för ett par år sedan. Var då inte så aktiv här på Fotosidan. Jag bestämde mig ganska långt innan att jag skulle åka till Fotomässan och eftersom min man inte var intressserad var det att åka själv, hade ingen annan heller i min närhet som var intresserad.

Jag bokade flyg från Ronneby till Arlanda och hotell i Älvsjö. Från Hörvik är ca 6 mil till Ronneby flygplats och dit körde jag med bil och fick parkera där på en långtidsparkering, för några hundralappar.

Väl där så hamande jag i samma flyg som Tomas Deutgen, känd från dansbandskampen på svt. En Hörviksbo som jag fick alltså se en kändis också.

Flyget till Stockholm gick bra och jag var där ganska sent en fredagkväll och från Arlanda tog jag Arlandaexpress till Centralen och min tripp blev lite dyrare  eftersom jag inte hann köpa biljett innnan utan löste den på tåget, så är det man ska vara ute i god tid annars kostar det extra. Väl framme i Stockholm s Central tog jag en taxi till Älvsjö, nu var klockan ganska sen så jag hade ingen lust att leta efter rätt avgångar och vips där flög några hundralappar till.

Hotellet jag bokat ligger intill mäshallarna så nära och bra var det. På lördagen gick jag upp hyfsat tidigt och sen ägnade jag dagen, efter att stått i en jättelång kö för att komma in, åt att vandra omkring på mässan och lyssnade även  på några gratisföreläsningar en bla med Göran Segerholm.

Att ta sig fram och tex få kolla lite närmare på Nikon prylar var näst intill omöjligt i alla fall för mig som inte äger bästa kötålamodet. Köerna var långa, ja otroligt långa. Så jag tror att ska man komma i närheten av dessa prylar ska man kanske vara där lite innan stängningsdax sista mässdagen eller så.

Det var många fina utställningar att titta på. På lördagkvällen tog jag en promenad in till Älvsjö och använde min Navigator i mobilen för att hitta och det gick hur bra som helst.

Hotellrummet var ok men luftkondioneringen i rummet var inte bra och det gick inte att öppna något fönster och detta resulterade i att jag blev förkyld. Har svårt för konstgjord luft.

På söndagen tog jag ännu en runda  på mässan och sen var det dax för hemfärd. Tåg från Älvsjö till centralen och därefter Arlandaexpress till Arlanda. Incheckning och så på planet och det började att rulla mot starbanan och där stannade planet och efter en stunds väntan talade Piloten om för oss att det hade ett tekniskt fel och att han skulle återkomma med ytterligare information. Det tog en stund och vi fick då besked att planet inte skulle lyfta i alla fall inte det här flygplanet. Efter ytterligare en stund fick vi då veta att vi skulle få byta till ett annat plan och att en buss skulle köra oss dit, all bagage skulle också transporteras dit. Bussen kom och alla passagerarna hoppade in i den och det var en ganska lång tur med den, så någon promenadavstånd var det inte. Väl framme vid planet stannade bussen och vi blev inte utsläppta förrän bagaget hade stuvats in och planet städats, så det tog lite tid. Så till sist fick vi då ta oss in i planet och kapten hälsade oss välkomna för andra gången och säkerhetsdetaljerna fick vi höra ännu en gång, samt att de beklagade det inträffade och att flygsäkerheten sattes framför allt annat.

Det fanns inte tillräckligt med fika till alla på planet så vi delade som syskon på baguetter och annat och det var gratis.

Jag kom till Ronneby  mer än två timmar senare än beräknad ankomst så det blev en ganska lång och sen resa för mig, jag hade ju sex mil att köra till Hörvik också.

Jaha, och handlade jag något på mässan, jo, en kameraväska blev och ett linsskydd, jag lämnade även in kameran för rengöring vilket var gratis. Tog jag några bilder då, jo några blev det men inte många.

Jag tycker trots allt att det var en bra resa och Fotomässan var bra, trots alla köer. Jag åker gärna på Fotomässa fler gånger, dock blir det inte i år och nästa gång tar jag en kompis med mig, det är lite roligare om man har någon att prata med när man går runt på mässan..

Här några bilder från Fotomässan 2008

Vattenspelet utanför mässan var ju lite skoj att betrakta

 

Men se där är kossan Linda, min kompis.

 

 

 

Hoppas alla ni som besöker mässan får trevligt och hoppas på lite rapporter därifrån.

En trevlig helg !

 

 Postat 2010-11-25 22:43 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Små ting lyser upp tillvaron

i novemberrusket. Snön lyser med sin frånvaro än här i Hörvik.  Den här orkiden förgyller mitt kök för tillfället.

 

Träffa goa vänner och tillsammans laga mat och äta  är också något som förgyller.

Men först en promenad i kulturkvarteren i Ronneby.

 

Sen ett besök på kulturhuset där det tillverkats emalj och numera är det kulturcentrum 

Kockums Emaljerverk tillverkade bl a kärl till sjukhus; pottor, tvålkoppar, fat m m men senare började man också tillverka kökskärl.

På 1950-talet fanns det ca 2000 anställda i Kallinge och Ronneby.
Produktionen av emalj upphörde 1971. Gjuteriet drevs fram till 1991.

Visst är de färgglada och fina dessa emaljerade grytor.

 

Förnedringens piedestal

Christin provade närbildsfunktionen på min N8

Ett besök på Mor Oliviagården blev det också.

God mat på detta och vad mer behövs?

 

 

 Postat 2010-11-22 20:48 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Novemberregn

i dag har det regnat hela dagen och lite snöblandat emellanåt. Den här tog jag förra lördagen med N8 :an. En vacker skogsbild i november.

I dag var däremot andra bullar utanför mitt fönster, regn, regn och åter regn. Färden till jobbet var grå, grå

Lämnar Hörvik

 

Närmar mig Mjällby

Jisses vad bilar det är här då och jag måste tanka..

Ut på motorvägen E22

Parkerar bilen

Kör hem på kvällen till Hörvik efter ett arbetspass

En trevlig helg önskar jag er!Postat 2010-11-20 00:31 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Blött lopp

 

 ialla fall bitvis. Jag fick äran att  få vara med och fotografera Valhallaracet 2010, mc orientering som arrangerades för nionde året och min bror har varit med och lagt banan i år som totalt var på strax över  20 mil. Tidigt på lördagsmorgonen träffades åkarna som var ett trettiotal i Jämshög. Vädret var så pass bra att det inte regnade i alla fall. Jag anlände strax innan kl åtta och fick då veta att jag skulle åka i en bil och vi var tre fotografer och en student som skulle filma,  från John Bauer gymnasiet i Karlshamn som är en fristående gymnasieskola som är uppkallad efter konstnären John Bauer http://sv.wikipedia.org/wiki/John_Bauer

Vi var ett av tre filmteam, vi hade fått flera anvisade platser dit vi skulle ta oss och det var noga utprickat på en karta.

Här pågar förberedelser inför loppet

En del kom körande på sina hojar och andra anlände med hojarna på släp.

Lite snack innan och peptalk.

 

 Samling och information innan start.

 Jaha, då är det väl bara och köra i väg.

Vi tog oss till första platsen och jag var lite förvirrad men några bilder blev det.

Det är ganska mäktig känsla i skogen när man hör mullret från hojarna.

 

Andra platsen var det en bit att köra till och det såg onekligen spännande ut och nu hade vi lite tid att snacka och det blev en del snack om kameror och objektiv. Vi försökte sprida ut oss för att få bilder från olika vinklar och vi trodde nog att de flesta skulle försöka runda den här pölen som var djup.

Lyckligtvis tittade solen fram och vi fick hyfsat bra ljus.

Efter en stund hörde vi mullret och spänningen steg.

Hur ska detta gå?

Ska vi eller ska vi inte?

 

Äh, vi kör väl då..

Det gick ju..

och fler följde efter. Skogen i bakgrunden är som tagen ur "Bland tomtar och troll" av John Bauer.

Nej, det tog stopp här, skit också..

Bara att kliva av och ta sig upp, så gott det går.

Fotografer överallt..

Tjohooo..fullt ös..

Alla utom en förare körde genom vattnet.

Glada miner var det

Efter detta var det lunch och energipaus vid grytsjön ett passande namn efter det passet

Många hojar var det

Det bjöds på grillad korv .

Bäst att kolla stövlarna

Efter denna trevliga och välbehövliga paus var det då dags att ge sig av till nästa plats.

På med hjälmen. Ser ut som en marsmänniska.

Full fart igen och många krokiga vägar körde vi på och många bilder blev det

På eftermiddagen var det dags för målgång vid Valhalla, loppet heter ju Valhallaracet.

Där hade en brasa tänts och utsikten är verkligen fin. Det bjöds på varm mat till trötta och nöjda förare.

 

Även fotograferna fick ta del av maten.

Det började skymma och  jag har fått uppleva en riktigt rolig dag och är nu en erfarenhet rikare.

Det var verkligen ingen lätt uppgift att ta bra bilder och ljuset var ett problem, det var ett mixtrande med kamerans inställningar. Kändes som kameran blev seg av kylan. Jag tog endel i Raw format och en del i Jpeg. Jag förstår nu varför sportfotografer har den dyraste utrustningen.

Det hela var mycket välarrangerat och det är fantastiskt att se alla engagerade människor.

 

 

 

 Postat 2010-11-14 12:45 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Potatis..

 all potatis äter vi inte, potatis används till så mycket mer. Ett litet studiebesök i en stärkelsefabrik gjorde jag häromdan.

Ca 900 t0n per dygn kommer det in här och jag var mäkta inponerad av mängden

 

 

En del blir poatismjöl

Och en del blir fibrer som används till annat. Man föräldrar en del av det som bla annat används i pappertillverkning som bindemedel, så tänk på det när ni håller ett pappersark i era händer, det innehåller stärkelse från potatis.

Denna dekal gick jag förbi..

Bilderna är tagna med min mobilkamera Nokia N8Postat 2010-11-12 01:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa