lite av varje

Mitt liv i Hörvik har tagit en ny vändning

och inte har jag hunnit med bloggen på sista tiden. Det här blir nog mitt enda inlägg i december. Eftersom jag idag fick en fråga av en helt okänd person om min blogg och ifall jag inte hinner blogga mer så tänkte jag göra ett inlägg.

Mitt liv har som sagt tagit en vändning och en positiv sådan. I somras då jag gått färdig min utbildning i Halmstad började jag undersöka om jag skulle kunna bli egen företagare. Jag hade först en en annan affärside men den gick inte att genomföra. I Hörvik har funnits en livsmedelsbutik i ca 35 år och i somras stängde den och jag blev så besviken och en smula arg också. Den sköttes inte bra och det var det som gjorde att den inte gick att driva vidare.

Jag har under hösten gjort så mycket, ett livsmedelskoncept som passar bra på landsbygden var vad jag hittade och första steget var att fått kontakt med en grossist. Jag fick en coach och tillsammans har vi under hela hösten arbetat fram detta koncept.

Om jag skulle räkna upp allt jag gjort skulle listan bli lång, mitt arbete har inneburit allt från att städa måla, bära ,flytta, starta bolag, kontakta banken, förhandla, inreda, kontakta leverantörer osv...

Det har varit en fantastisk resa, jag har träffat så många fantastiska människor och har ibland tänkt att det är en dröm jag befinner mig i.

Just idag har jag haft öppet i 25 dagar och jag har fått enbart positiv respons av kunder som är så tacksamma för att slippa köra 7 kilometer till närmsta butik. De äldre i byn är så glada och tacksamma. Affären har blivit en mötesplats, där man pratar och träffas.

Jag är numera min egen chef och har anställt en medarbetare på deltid, hon är min högra hand och en otrolig resurs. Jag hade aldrig klarat av detta utan henne. Min man har också varit en otrolig tillgång, han har hjälpt mig med det praktiska och eftersom han är en händig man så har det betytt mycket.

Jag jobbar numera varje dag och under vardagarna blir det många timmar men det är så kul.

Den 1 december slog vi upp dörrarna och kunderna strömmade in, det var en underbar känsla.

Mina första kunder

För övrigt har vi i dag väldigt lågt vattenstånd i Hörvik, det ser märkligt ut.

Så här ser det när det är mera normalt.

Jag vill passa på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År.Postat 2012-12-25 16:57 | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera