Såg bröllopsfotografen i kväll..

Ja, jag vet, jag är inte så snabb med att se nyare filmer men i kväll såg jag bröllopsfotografen och det var ingen höjdare precis. I början var den mest pinsam faktiskt. Visst är det skillnad på landet och storstan men det här var så fruktansvärt skruvat, så det blev pinsamt.

Sen tycker jag att den hämtade upp lite mot slutet. Men jag tror jag hade klarat mig utan den faktiskt.

Den fick mig ändå att tänka på min egen första bröllopsfotografering. Jag blev tillfrågad och jag sa inte ja det första jag gjorde. var ytterst tveksam att utföra något så stort som att fota på ett bröllop och det var inte vänners bröllop utan helt obekanta för mig, den enda jag visste vem var var brudens far.

Hursomhelst så övertalades jag till slut att göra det. Gud vad nervös jag var, jag åkte till kyrkan jättetidigt och jag gick där utanför och tittade och sen satt jag i bilen, jag testade med kameran och jag tyckte bara att händerna skakade. Hursomhelst fick jag en bra plats i kyrkan och jag blev ju rörd av vigseln men jag lyckades ta bra bilder inne i kyrkan och även när de kom ut från kyrkan, sen bar det vidare med bil till restaurangen där festen skulle hållas och jag skulle då ta bilder på brudparet, det var perfekt väder och jag kom jättebra överens med brudparet.

När jag senare körde hem var jag så glad och det kändes toppen.

Det tog några dagar innan jag förde över bilderna och sen ytterligare en tid innan jag bearbetade dem. Brudparet fick sina bilder och de var mycket nöjda. De hade bott i london och skulle direkt efter bröllopet flytta till USA.

Häromdan tittade jag på en del av dem och tyckte att det var fina bilder. Men jag ser också vad jag kunde gjort annorlunda, det är väl det som är bra. övning ger färdighet.

En bild som jag gjorde svarvit som jag personligen tycker om, skuggorna kanske blir lite konstiga över brudens ansikte, men jag tycker om att klänningen följer stammen på den vänstra sidan och så tycker jag att han ser så så avspänd ut och håller händerna på hennes axlar så kärleksfullt och vinden tar tag i hans hår. men det är vad jag tycker.

 

 

Inlagt 2010-03-24 01:01 | Läst 2586 ggr. | Permalink
En söt och okonventionell bröllopsbild under eken! Filmen du nämner har jag inte sett, jag ser nästan aldrig på film.

Jag tycker att det är svårt att fotografera människor. Förmodligen ett rent psykologiskt problem. Men när jag fotograferade på min dotters bröllop för något år sedan gick det riktigt bra.

För några dagar sedan ville jag fotografera en ung flicka som är florist i vår trädgårdsshop. Jag bad förstås om lov, men det blev nobben! Hon tyckte nämligen inte att hon gjorde sig på foto. Totalt fel förstås, hon var jättesöt. Men hur hanterar man sådant? Hon lånade i alla fall ut en vacker bukett till min fru, så att jag fick ett fint blomsterfoto.
Svar från Pia-kristina 2010-03-24 11:35
Håller med om att det kan vara svårt att fotografera människor, det känns som man gör ett intrång i deras liv, synd med tjejen där, ofta beror sånt på att man har så dålig självbild.
Jag brukar när jag tar på människor tala om att de är vackra, det gäller förstås att göra det också på ett sätt så att det inte låter som något slentrianmässigt man vräker ur sig.
Tyvärr är skönhetidealen så förvrängda idag, jag tycker att en "levande" människa är vacker.
Hälsn Pia-kristina
Jajaja! Du har absolut rätt! Och bilder på människor är nästan alltid de mest intressanta. Här på FS hittar man massor av underbara bilder på människor, både barn, ungdomar och gamla. Och då tänker jag inte alls på modellfoto, som ju också har sitt behag.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?