lite av varje

Mother

 

Mother, do you think they'll drop the bomb?
Mother, do you think they'll like this song?
Mother, do you think they'll try to break my balls?
Mother, should I build the wall?
Mother, should I run for President?
...Mother, should I trust the government?
Mother, will they put me in the firing line?
Is it just a waste of time?

Hush now baby, baby, don't you cry
Momma's gonna make all of your nightmares come true
Momma's gonna put all of her fears into you
Momma's gonna keep you right here under her wing
She won't let you fly, but she might let you sing
Momma's will keep Baby cozy and warm
Oooo Babe
Oooo Babe
Ooo Babe, of course Momma's gonna help build the wall

Mother, do you think she's good enough
For me?
Mother, do you think she's dangerous
To me?
Mother will she tear your little boy apart?
Mother, will she break my heart?

Hush now baby, baby, don't you cry
Momma's gonna check out all your girlfriends for you
Momma won't let anyone dirty get through
Momma's gonna wait up until you get in
Momma will always find out where you've been
Momma's gonna keep Baby healthy and clean
Oooo Babe
Oooo Babe
Ooo Babe, you'll always be Baby to me

Mother, did it need to be so high
 Postat 2011-03-30 01:22 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Det blev en liten Morgan

en liten kille blev det och jag är så trött, men glad åt detta lilla underverk. Jag är farmor igen. Jag har fått hålla honom i min famn en stund idag. sov så sött gjorde han. Visst är det fantastiskt, små liv som blir till.

Mitt hjärta är fyllt av känslor och jag tänker på alla som blir till och alla känslor som finns. Alla som föds är underverk och ska vandra på denna jord.  Jag kallar honom för Morgan än så länge , han föddes på Morgans dag, men tror inte det blir hans namn.

Storasyster med lillebror

sPostat 2011-03-29 00:49 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Här sitter jag och väntar

på att mitt blivande barnbarn ska se dagens ljus, fast jag misstänker att barnbarnet kommer i natt. Det är spännande och det får en även att tänka på så mycket annat också. På barn som föds på många andra platser på vår jord och vilka förutsättningar de får. Ja, hjärtat fylls av allt och alla möjliga tankar har man.

Tänker på min egen barndom och vad jag fått och vad jag gjort med mitt liv. Tänker på vad det är som krävs för att en människa ska bli lycklig även om jag vet att ständig lycka inte existerar. Tänker på vad jag kan ge av mig själv. Tänker på min farmor och vad hon gav mig och vad hon betydde för mig.

Hoppas att jag snart får ett samtal och veta att allt gått bra.

Bjuder på en del bilder flygande bilder jag tagit i helgen och som kanske kan symbolisera mina tankar som flyger hit och dit. just nu.

Den här tycker jag är rolig.

-Huka er här kommer en som flyger lågt.

 

Störtdykning

 

 

 

Till sist en tulpanbild.Postat 2011-03-27 23:46 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tranans dag på lönedagen

Den 25 mars och det här hade inte jag en aning om.

Vårfrudagen

Kyrkan har troligen firat bebådelsedagen sedan 400-talet. Marie Bebådelsedag firas rätteligen den 25 mars, nio månader för jul. Varje kvinna som har fött barn förstår varför. Förr kallades Jesu mor Maria också för "Vår fru" och den dag som är hennes speciella firningsdag blev sålunda "Vårfrudagen". Om man säger detta fort kan det låta som "våffeldag" och så har det blivit i folktraditionen. Man äter våfflor med grädde och sylt för att fira Marie bebådelsedag.
I kyrkan firas Marie Bebådelsedag numera på en söndag i slutet av mars.

Men fram t.o.m. 1953 firades Vårfrudagen alltid som helgdag den 25 mars. I mitten av 1900-talet tyckte många att det var besvärligt med en helgdag mitt i veckan och det kom motioner till riksdagen om en förändring. Fr.o.m. 1954 firas jungfru Marie bebådelsedag i kyrkoåret på närmaste söndag, en söndag under tiden 22-28 mars.
I Kyrkans år hamnar man ibland långt från den "rätta" dagen. Men de gamla folkliga traditionerna som är knutna till Vårfrudagen låter sig nog inte påverkas av ett riksdagsbeslut för drygt femtio år sedan.

Det folkliga firandet av vårfrudagen ligger kvar den 25 mars. Dagen markerar slutet på vintern och början på våren. En del traditioner från det gamla bondesamhället som har att göra med olika sysslors början och slut har därför knutits till denna dag - i norr skulle t.ex. timmerkörningen vara klar och i söder skulle man ha tröskat färdigt.
Denna dag är också knuten till många gamla seder som har med våren och vårdagjämningen att göra.

Troligen härrör sig detta talesätt från att tranorna kommer tillbaka efter flyttningen vid vårfrudagstid eller vårdagsjämningstid, och i och med detta har den ljusare årstiden inträtt och man kunde gå och lägga sig medan det ännu var ljust. Det gällde väl fr a barnen, dem kunde de köra i säng så tidigt att det ännu var ljust fr o m vårdagsjämningstid....

En trana som avbildas stående på ett ben med en sten i ena foten är en symbol för vaksamhet. Om tranan tappar stenen så att den faller på den andra foten vaknar hon. Marie bebådelsedag handlar också om uppmärksamhet och förväntan. Dagen infaller då vi inte längre behöver tända lampor tidigt på eftermiddagen, men än får vi vänta på våren. Vi är inne i fastetiden, den tid då vi förbereder oss inför påsken, även om just Marie bebådelsedag är en glädjedag som bryter fastan. Nu ser vi framåt. Vi uppmärksammar alla vårtecken - återvändande flyttfåglar, de första blommande lökarna, de allt ljusare kvällarna. Vårens tecken överensstämmer med påskens budskap om seger över döden.

 Text Svenska helgdagar

Har ingen trana på ett ben men en svan.

 

 

 Postat 2011-03-25 10:23 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Det är lite oroligt

i Hörvik, för tillfället, de gråsvarta mot de svartvita. Det råder en hätsk stämning emellanåt.

De gråsvarta som genomlidit den långa vintern känner sig hotade av de svartvita som återvänt från varmare breddgrader. Hårda strider uppstår. Blickarna är hatiska.

 

- Vad gör du där uppe, du vet väl att det råder flygförbud, kom ner med dig!

 

En del grå blandar sig också i den rådande konflikten med att flaxa omkring, som om det skulle hjälpa.

Det verkar som de flesta tänker landa och inte trotsa flygförbudet.

 

Hoppas verkligen att det lugnar ner sig, det brukar det ju göra, men det är lite jobbigt så här i början med dessa sommargäster som kommer hit och glassar omkring, vi andra stackare har kämpat med kylan och födan hela den långa vintern.Postat 2011-03-20 22:34 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa