lite av varje

Utbränd, nej men snarare fastbränd och vidbränd.

Jag är inne i en fas vad gäller mitt arbete, vill hitta på något annat efter 20 år i samma företag. Jag är fastbränd och jag vet inte hur jag ska lösa det hela. Vill komma in på ett annat spår i mitt liv. Känns som jag är inne i en annan fas. Vad göra??

Träffade två av mina vänninor i går och vi diskuterade det här och ställde oss frågan, vad skulle vi göra om vi bara hade ett år kvar att leva. Det tål verkligen att fundera över och vi diskuterade det länge och väl.

Handlar det om att man ska försöka ändra sitt synsätt? Sen är det de där förbaskade pengarna eller inkomsten som håller en kvar.

En annan vännina som faktiskt bränt ut sig och är på bättringsvägen har sagt upp sig från ett fast jobb. Kan man göra så, ska man vara tacksam för att man har ett arbete i dessa kristider? Det är frågor som man funderar över. Kan man vara så självisk att man tänker på sitt välbefinnande. Eller som hon sa, ska man ha ett jobbjobb eller ska man ha ett jobb, jobbjobb är när man uträttar ett arbete för att dra in pengar, ett jobb är när man jobbar med det man vill.

En annan vän blev delvis uppsagd eller rättare sagt hennes heltid blev halvtid och hon sa att nu skulle hon satsa på sig själv, studera lite och starta eget. Låter spännande.

Kanske ska jag be min arbetsgivare köpa ut mig, säga att snälla du gör mig en tjänst och köp ut mig för jag är fastbränd.Jag måste vidare och behöver lite hjälp..visa lite barmhärtighet.

Det är jag i mitten och mitt arbete till vänster och till höger, jag som flyger bort på annat håll

Pia

 

 Postat 2009-10-26 15:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Båtköp och bilder om skapande

I går var vi på Brännö och köpte en båt, en träsnipa som det bara har tillverkats i ett exemplar. Det blir ett projekt framöver att fixa till den, dock ej för stort. Till nästa sommar hoppas jag kunna puttra omkring med den här hemma. Min målsättning är att jag själv ska lära mig att hantera den. Ska bli riktigt spännande.

Vissa dagar är så positiva och det händer helt oväntade saker. I dag är en sådan dag. En vän här i byn kom och knackade på och var så exalterad, hon vill göra en bok om sitt skapande och undrade om jag kan ta fotona till den.Jag ser fram emot det och det ska bli riktigt spännande. Därefter ringde en arbetskamrat och berömde en bild som jag skickat till honom. Jag blir så glad av sådant.

Nu blir det ärtsoppa.

 

 Postat 2009-10-22 15:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Följ med till kärleksstigen...

Var idag denna vackra höstdag och gick på kärleksstigen en underbart vacker bokskog där många förälskade ristat in sina namn på träden under årens lopp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha det gott!!

 

 

 

 

 Postat 2009-10-08 19:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera