lite av varje

Projekt att genomföra ett projekt

Inte det lättaste om man ska göra efter regelboken, om det nu finns en sådan. Ett projekt startar man om något ska förändras och har ett syfte och ett mål, vilket i praktiken kanske är detsamma?

För att genomföra ett projekt krävs ett projekt, man vill nå ett mål och projektet har ett syfte.

Så för att genomföra ett projekt, krävs ett projekt och för att kunna genomföra det projektet krävs ett projekt och så håller det på.

Hela livet är ett projektarbete och vissa gör tydliga projektplaner, strukturerar och andra  är mindre tydliga och ostrukturerade. Projekt har alltid en beställare och en mottagare. Jag vill förändra och syftet är att jag ska nå ett mål.

Projektet har olika faser, först kläcker man en ide, sen planerar man och därefter genomför man och i bästa fall utvärderar man.

Jag är min egen projektledare, jag försöker leda och styra mitt liv. Jag gör riskanalyser, jag förväntar resultat och lösningar men se det är inte så lätt att nå målen, det finns så många olika lösningar och jag väljer kanske inte alltid rätt lösning?

 

 

 

 

 

En milstolpePostat 2011-09-19 20:03 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ibland är jag riktigt bra

på att komma på lösningar, men kanske bara ibland. Men varför trycka ner sig själv, bättre att framhäva sina goda sidor, vad den än månne vara. I dag körde jag en sväng till Tylösand. Jag tillbringar ju numera en del tid i Halmstad med studier. Jag hyrnågra dagar i veckan ett rum hos en dam som även driver ett litet cafe.

Det har under flera dagar blåst rejält här på västkusten, så jag tänkte att det kunde vara spännande att se havet här på västkusten en dag som denna. Det var riktigt fint, vinden inte speciellt kall och solen visade sig.

Jag hade endast min Nokia N8 med mig. När jag senare kom på att sättet jag brukar föra över bilderna från N8 till dator inte var möjligt eller som sagt inte med den metod jag brukar göra det på, så är det här jag vill påpeka att jag är riktigt bra på att komma på andra lösningar. Det är säkert vardagsmat för andra men för mig en ny upptäckt.

Jag säger bara Bluetooth, vilken jag inte varit någon flitig användare av. Men med hjälp av den fick jag då över bilderna till min laptop. Så håll till godo.

 

 

 

 

 

 Postat 2011-09-14 22:32 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Trodde att de var för sent

men det är väl adrig försent att lära sig eller att förändra sitt liv.Jag trodde det ett tag men jag inser nu att så är det inte. Det finns inget slut . Det finns alltid en framtid.  Så länge det finns en gnutta nyfikenhet och vilja så är inget omöjligt. Det är bara så himla lätt att fortsätta i samma hjulspår.

För tillfället känns det väldigt spännande att leva och ett leende på läpparna har jag, trots att att det rent privat har hänt en del tråkigheter och oron har lägrat över mig, men jag ser en ljusning och känner en tacksamhet, för det kunde varit och blivit mycket värre. Den känslan jag just nu har efter alldeles för lång tid med arbete där jag ej haft något större inflytande över min situation är att jag känner mig som Pia, en person som from nu styr och det hänger på mig hur det ska bli.

Men jag vet kanske inte än vad jag gör, för när jag vet, uppskattar jag det kanske mindre. Har precis läst ut Micael Dahlens bok "Nextopia". Har ni inte läst den så kan jag rekommendera den.

Blev betänksam och lite förvirrad när jag läste den, om vårt förväntningsamhälle vi lever i, vi lever på förväntningar. Det är det som ger oss kickar, att inte kunna greppa något som finns utom räckhåll.

Vad gäller bloggandet så har vi kanske blivit våra egna paparazzin eller förväntningsamhällets version - blogarazzi.

Det är förväntningarna som driver oss framåt. naturens avsikt har aldrig varit att vi skulle vara lyckliga. Naturens avsikt har varit att vi ska försöka bli lyckliga. Ok, jag jobbar på det.

Framöver kommer jag att tillbringa mycket tid i Halmstad och jag ska försöka hinna med att utforska staden och trakterna här lite mer.

En olycka idag, presic där jag skulle svänga in.

 

 

 

 Postat 2011-09-07 23:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera