lite av varje

Det är så grymt.....

Häromveckan cyklade jag till Krokås en liten fiskehamn en km från där jag bor. Ett svanpar hade fått fyra ungar och jag blev så glad när jag såg dem. Några dagar efter såg jag att de hade endast tre ungar. några dagar efter var det bara två och igår efter vi ätit såg vi att  en havstrut hade tagit den andra ungen. Vi såg hur den hackade på ungen och till sist åt upp den.

Det är fint att bo vid havet och se alla sjöfåglar men det är också hårt att se naturens gång. Ikväll var det trogna svanparet här med endast en unge kvar och jag gick ner till stranden och gav dem lite bröd.

Det är grymt i djurens värld, men vi människor är också grymma. Vi ska ha vår mat och just nu tänker jag på den danska grisuppfödningen. Jag handlar inte mer danskt griskött.

En stolt svanfar vid sitt bo.

 Postat 2009-06-17 00:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sweden rock

Sista dagen av Sweden rock, vaknade i morse vid cirka halv nio och det var ovanligt tyst, verkar som många sovit lite längre idag. Igår morse drog grannbåten ett gäng från Hasslö som är här med fiskebåt igång frireligiös musik vid halv åtta.

Igår hade jag biljett och var inne och såg marillion, Foreigner och johny Winter. Det var fruktansvärt kallt i går och det kom några skurar. Ikväll spelar Europe bla och det hade jag faktiskt kunna tänka mig att se. Nästa år köper jag en tredagarsbiljett. Anne min kompis kom i går och hade lite vin och snacks med sig, hon är en vän jag haft sen tonåren och vi lyssnade mycket på hårdrock då. Hon är en trogen festivalbesökare och planerar noga vilka band hon ska se. Sari en annan gammal vän sen barndomen var också här. Hon är väldigt intresserad av mat och matlagning och hon provade på en del olika rätter. Det finns hur mycket som helst att välja mellan.

Natten till fredag blev tyvärr min brors kompis rånad och nerslagen, det har förtatt en del av glädjen här. Han är otroligt musikintresserad och hade verkligen sett fram emot festivalen. har själv aldrig känt mig rädd här under åren jag besökt festivalen.kan tänka mig att det känns fruktansvärt kränkande.

Har inte tagit så många bilder eftersom jag inte ville ha kameran med mig, dels för att jag är rädd att bli av med den och för att det regnat en hel del.

När jag kommit in på området fick jag en klump i halsen, kände att jag blev så berörd av hela känslan. Så mycket musik och så mycket folk, det tar tag i en.

Just för tillfället är vädret soligt men ingen direkt värme. Nu ska jag bara njuta av sista dagen.

Ha det gott alla och en fin nationaldag.

 Postat 2009-06-06 12:31 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sweden rock rapport från kanalen

Vi anlände strax innan tolv till Norje kanal och Sweden rock idag. Det var ganska blåsigt men ingen grov sjö tack och lov. Vädret är lite si och så, vi har under de senaste åren haft högsommarvärme men i år är det betydligt svalare. Såg inte en enda badande rockare. Ett skepp låg ankrad utanför. Vi klämde in oss och fick bra hjälp att lägga till i kanalen. Nu känns det toppen. Vi gick upp till området för att spisa lite mat. Utbudet är enormt av mat, hittade ett stånd med svensk husmanskost och det ska jag prova i morgon. Det finns vildsvin och älgkebeb bla. Volbeat spelade på eftermiddagen, ett danskt hårdrocksband som jag tyvärr inte har lyssnat på något vidare. Hörde av flera att det var hur bra som helst. Ikväll toppar ZZ top och Twisted sisters.Just för tillfället är det lugnt och ganska tyst här. Stämningen är otroligt vänlig här om någon stöter till en i vimlet ber de genast om ursäkt. När jag ätit upp min nötrulle stod jag med en bit folie och då kom det fram en tjej och erbjöd sig att slänga det åt mig, jag fattade ingenting men hon tog det. Jag stod kvar med min servett och torkade mig om munnen.

 I morgon kommer min kompis med man i båt hit och då ska vi in och rocka loss.

 

 .

David åkte med oss i båten.

jag provade dessa men det var lite randigt om man säger så.

snygga kängor

Ett äldre par från Gotland sålde smycken gjorda av bla gamla slangar från bilar, riktigt häftiga.

En underbart vacker kvinna som säljer smycken

 

Köpte en fin tröja.

Liten hårdrockare. oskar tre månader.

Vi hörs !!

 

 

 Postat 2009-06-04 20:11 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Packar

Håller på att packa ner lite kläder. Vid elva tar vi båten till Sweden rock. Kollade mina mail precis och fick ett från festivalen. De har stängt den norra entren och det innbär att vi får gå en bra bit för att komma in. Förra året hade de bara en ingång och det var många som klagade på detta och i år hade det bestämts att norra entren skulle öppnas igen men nu har de stängt den pga säkerhetsskäl. Jag såg i går kväll när jag körde förbi att det var en slags bro man skulle gå över och det är väl just det som är problemet, kanske är risken för ras överhängande men jag är säker på att många är besvikna över detta. Ja, hur som helst, snart bär det av.

Hej på en stund!!Postat 2009-06-04 09:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sweden rock har dragit igång

I dag har det dragit igång, sveriges största rockfestival. I år blir det publikrekord igen med 34000 sålda biljetter. I går var vi och löste in biljetterna och det var redan fullt med folk. Det är något speciellt med hårdrockarna, de är otroligt snälla, stämningen är fantastisk. Det är lätt att tro att det är farligt ialla fall om man kollar på hur publiken styr ut sig. Det är nitar och svart som gäller. Ett år gick jag omkring med röd tröja och gissa om jag utmärkte mig. Nej, det är svart som gäller. jag har flera gånger undrat var alla dessa människor håller hus resten av året.

I morgon tar vi båten från Hörvik och styr mot lilla Norje. Vi lägger till i kanalen och sen är det fest och musik. Sweden rock startade i Olofström en liten brukshåla 1992 , är uppväxt där. 1993 flyttade den till karlshamn och sen 1998 har den varit i lilla Norje.

För vårt lilla län Blekinge är festivalen viktig, Blekinge har placerat sig på kartan, det är många norröver som knappt vet var Blekinge ligger, vi är en ganska anonym del i landet och den drar in oerhörda pengar. med andra ord är vi stolta över att Sweden rock är den största festivalen i Sverige.

jag tar med mig kamera och dator och hoppas hinna med att dela med mig lite av festivalen.

Vi hörs!!!

 Postat 2009-06-03 11:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa