lite av varje

Hur mår jag egentligen?

Ja, det kan man undra? Mitt fotande består mest av att jag fotar med mobilen och en del med surfplattan. Som egen företagare har man knappt med tid och det här med bloggandet har jag fått avstå helt enkelt av tidsbrist. Jag mår bra även om jag har mycket att göra och många insikter att ta till mig.

Jag är uppväxt  i en kommun som invandrarbarn och jag har mestadels ljusa minnen från min uppväxt och tiden i skolan som jag tyckte om, trots att jag nog var lite besvärlig ibland.

Nu råkade jag följa en dramatisering om andra världskriget, första som tyskarna själv gjort om vad som hände under andra världskriget, jag har gråtit tre tisdagar. Denna skildring av det som skedde och hur man fick följa fem ungdomar som skulle ställa upp för för sitt land, var fruktansvärd.

Vad jag förstått har en hel nation vaknat till liv, de har inte kunnat prata om detta. men nu pratar de om det.

  Varför utsätter jag för mig för detta när det finns som mycket annat lättsmält på tv. Jag är intresserad av historia och min farmor som vi besökte varje sommar i norra Finland, berättade en del om detta och hur flera av hennes bröder stupade under detta vidriga krig.

Ett krig som dödade så många för att de hade annan religiös åskådning. En man och en hop av män som följde med tog livet av så många, man vågade inte ta ställning. Det är faktiskt bara lite mer än sjuttio år sedan. Jag tycker det är så viktigt och vi inte får glömma detta.Postat 2013-06-20 00:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera