lite av varje

En spegling

under en tur i Hörviks hamn en vacker sommarkväll. Jag behöver sannerligen inte åka långt, känns som jag bor i ett semesterparadis.

 

Ny båt i hamnen, den har har byggts av flera familjer tillsammans under fem års tid.

Provar svartvit spegling.

Få väl se hur denna ser ut i svartvitPostat 2010-07-29 12:21 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kolla in den här dokumentären..

om Marianne Greenwood som K special visat. Jag såg den på svt play i datorn häromdan. En fantastisk kvinna och fotograf. Vill bara rekommendera er den. Det är kanske många som redan sett den men den är så bra.

http://svtplay.se/v/2060075/k_special/en_film_om_marianne_greenwoodPostat 2010-07-27 00:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Det enkla är det goda..

livet. Jag känner så mycket för det just nu. Det behövs inte så mycket, jag behöver inte så mycket . Jag är, som jag sagt innan, så tacksam för det liv jag har nu. Jag får så mycket uppskattning och jag kan dela med mig av mitt liv och glädjas åt andra. Mitt liv har inte alltid varit enkelt och säkert har jag själv försvårat det, har sökt länge, irrat omkring, har liksom inte fått någon ordning på mitt liv som Winnerbäck sjunger.

Vissa människor hittar hem direkt och andra gör det aldrig och för vissa tar det tid . Jag har ofta känt mig som en förlorare eftersom jag inte har lyckats hitta hem och inrätta mitt liv på en gång,  men i dag känner jag mig inte som en förlorare, min väg har varit lite krokigare, har väl varit ute på småvägar och spanat. men kanske är det därför jag uppskattar det jag har . Men jag är fortfarande en sökare fast på ett annat sätt.  Känner mig tryggare med mig själv och därför kan jag ta ut svängarna i mitt liv på ett annat sätt. Har självkänsla, men vet att den måste underhållas precis som mycket annat, tex en träbåt som min man skulle säga.

Ett sätt att underhålla sin självkänsla är att skryta med sig själv, minst en gång om dagen, så nu skryter jag med mig själv och säger att:

-Jag är bra som jag är.

Men Ibland måste jag har tråkigt också, vila hjärnan, det är då kreativiteten föds.

Idag vaknade jag i båten, vi hade ankrat utan för en liten ö och jag hörde kossor råma,  när jag tittade ut såg jag dem bada. Vilken härlig upplevelse. Jag kokte kaffe och fixade lite frukost, min man forsatte att sova. Jag intog min frukost med en god bok och spanade in kossorna som efter badet solade sig.

Att få koka vatten i en gasolspis i båten är så gott, inte så bekvämt som hemma, lite pulande krävs det.

Ingen frukostbuffe utan lite kaffe och en macka. Det enkla är det goda livet.

Vi besökte brunnsparken dan innan  i Ronneby och hade en fantastiskt fin dag med Christin och Michael

En tur inom naturum och en uppstoppad Berguv fick jag med på bild

 

Och även en glada.

Sitter här hemma i Hörvik och hör vågorna slå, dags att krypa ner.

Ha det gott!!

 

 Postat 2010-07-22 01:12 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Lungt vatten

är som balsam för själen.

 Postat 2010-07-16 11:16 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Liten båt för stora behov..

eller  liten båt för små behov. Har tillbringat två underbara dagar med goda vänner . Längesen jag skrattat så mycket. Vi gjorde en bahamas morning, vi ankrade utanför Tjärö och låg intill varandra med båtarna och det gick hur bra som helst förutom att vi hade snurrat några varv och en ankarlina hade trasslat sig lite när vi vaknade på morgon.

Christin och Michael hade en liten jolle som användes för att uppfylla vissa behov som att komma i land.

 

Kapten Michael fick jobba hårt för att hålla tidtabellen.

En svanfamilj kom och hälsade på oss.

Vi åkte åt varsitt håll, Christin (min bästa fotokompis) med kameran i högsta hugg. Hoppas det blir fler turer i skärgården framöver.

 

 Postat 2010-07-13 11:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa