Det enkla är det goda..

livet. Jag känner så mycket för det just nu. Det behövs inte så mycket, jag behöver inte så mycket . Jag är, som jag sagt innan, så tacksam för det liv jag har nu. Jag får så mycket uppskattning och jag kan dela med mig av mitt liv och glädjas åt andra. Mitt liv har inte alltid varit enkelt och säkert har jag själv försvårat det, har sökt länge, irrat omkring, har liksom inte fått någon ordning på mitt liv som Winnerbäck sjunger.

Vissa människor hittar hem direkt och andra gör det aldrig och för vissa tar det tid . Jag har ofta känt mig som en förlorare eftersom jag inte har lyckats hitta hem och inrätta mitt liv på en gång,  men i dag känner jag mig inte som en förlorare, min väg har varit lite krokigare, har väl varit ute på småvägar och spanat. men kanske är det därför jag uppskattar det jag har . Men jag är fortfarande en sökare fast på ett annat sätt.  Känner mig tryggare med mig själv och därför kan jag ta ut svängarna i mitt liv på ett annat sätt. Har självkänsla, men vet att den måste underhållas precis som mycket annat, tex en träbåt som min man skulle säga.

Ett sätt att underhålla sin självkänsla är att skryta med sig själv, minst en gång om dagen, så nu skryter jag med mig själv och säger att:

-Jag är bra som jag är.

Men Ibland måste jag har tråkigt också, vila hjärnan, det är då kreativiteten föds.

Idag vaknade jag i båten, vi hade ankrat utan för en liten ö och jag hörde kossor råma,  när jag tittade ut såg jag dem bada. Vilken härlig upplevelse. Jag kokte kaffe och fixade lite frukost, min man forsatte att sova. Jag intog min frukost med en god bok och spanade in kossorna som efter badet solade sig.

Att få koka vatten i en gasolspis i båten är så gott, inte så bekvämt som hemma, lite pulande krävs det.

Ingen frukostbuffe utan lite kaffe och en macka. Det enkla är det goda livet.

Vi besökte brunnsparken dan innan  i Ronneby och hade en fantastiskt fin dag med Christin och Michael

En tur inom naturum och en uppstoppad Berguv fick jag med på bild

 

Och även en glada.

Sitter här hemma i Hörvik och hör vågorna slå, dags att krypa ner.

Ha det gott!!

 

 

Inlagt 2010-07-22 01:12 | Läst 4603 ggr. | Permalink
Somrigt färgmättade bilder på kossorna! Det är en nåd att vi alltjämt kan få se kossor i beteshagar på sommaren. En tekniskt fundering: i kossebilderna ligger skärpeplanet knivskarpt på ungefär vattenbrynet, och därefter klingar skärpan av. Jag blev förvånad, eftersom avståndet väl ändå är rätt skapligt. Har du använt långt teleobjektiv?

Villan i Ronneby brunnspark påminner mig starkt om kafé Lyran i Mälarhöjden i Stockholm.
Svar från Pia-kristina 2010-07-22 10:53
Jag använde mitt 18-200, det är det som för det mesta sitter på, f5,6, kanske förklarar skärpan. Önskar att jag hade varit något närmare, sen svängde båten lite grann så kossorna försvann ur sikte. Tänkte inte så mycket utan klickade bara av.
Visst är väl livet helt underbart, även när det för en på villovägar för en stund så finns det något gott.
Krokiga vägar gör nog bättre medmänniskor tror jag, tolerantare och öppnare människor
Nyttigt ibland att stanna till och tänka, även om det ibland rör upp känslor som kan göra ont
//Leffe
Svar från Pia-kristina 2010-07-22 10:54
Håller med dig Leif!
Helt underbart skrivet! Livets vägar är krokiga! Jag läste någonstans om att människor som upplever både medgång o motgång anser sig vara lyckligare, än de som leverlivet på en räkmacka. Jag tror att man även lär sig mycket positivt att komma vilse på småvägar och sedan hitta rätt igen. Jisses, vilka småvägar och återvändsgränder jag varit inne på i mitt liv, med idag är jag starkare och lyckligare än någonsin. Lev i nu:et och gör det bästa av allt!
Fin bild på kossorna som badar!
MVH Kajsa
Svar från Pia-kristina 2010-07-22 10:57
Tack Kajsa för dina ord och det värmer, ska du veta även om värme inte är något jag saknar ute just nu men att få värme till hjärtat är underbart. Jag tror också att de där villovägarna tillför.
Det enkla i livet är det bästa.....vi är ju prioriterade på det viset, söta Pia........vi har möjligheten att betrakta naturen på nära håll. Vi har skogen, havet , sjöarna och allt djurlivet in på husknuten. Det är inte alla förunnat.

Vad söta kossorna är när de badar, kommer att tänka på Astrid Lindgrens bok : Min ko vill också ha roligt. Har du läst den?

Vilka fina dagar vi har haft tillsammans denna sommaren....tack, för senast förresten! Alltid lika trevligt att träffa dig och din "poetiska" man :) Ni är väl i Karlshamn vid detta laget , misstänker jag.....eller du kanske stannade hemma. Det är ju så jäkla varmt idag...kvavt, man blir svett av att andas. Men vi ska ju inte klaga för det är ju sommar och DÅ ska det vara varmt.

Nu är vår båt på väg till Halmstad......Michael är nere och vinkar av den precis. Så nu blir det Blocket hela kvällen för honom.....ha det gott!!!!!

KRAMMMMMM
Svar från Pia-kristina 2010-07-23 00:32
Åååh, Christin, det har varit så fina dagar och jag håller med dig att vi är lyckligt lottade, ja du ska tro att det var så fint att vakna med kossorna, jag har inte läst boken men när jag såg kossorna i det fria, kliva ner i vattnet så var det så ljuvligt. Min poetiska man körde över till Karlshamn, men han kom hem igen, det var nog inte så många båtar där och jag stannade hemma, har varit på gallerian o så har jag varit hos min mamma idag. När jag kom hem tog jag ett dopp och det var 22 grader i vattnet och det var såå skönt. Love er och hoppas att vi snart kan ses igen!!
Kram, kram o hälsa Michael , hopppas han snart hittar en båt så han inte behöver sitta på blocket hela dagarna. Kram!!!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver