Fy fan vad lycklig man kan vara ibland

men som för det flesta går det upp och ner men just nu känner jag en oerhörd lycka och tillfredsställelse. Känns som man vill krama hela världen och ibland kommer tårarna. Jag känner mig så glad, det är glädjetårar.

När jag funderar och tänker tillbaks för ett och ett halv år sedan då jag började en förändring av mitt liv så känns det märkligt. Jag visste inte då vart hän det skulle bära. När jag nu sitter här med en facit i hand så blir jag förundrad men också väldigt stolt och glad.

Från att varit del av en arbetsmiljö utan inflytande, till att kroppen sa ifrån och sedan den resa jag gjort och hur min kropp mår bättre men det viktigaste att min själ mår bra, jag känner mig helare än jag någonsin gjort.

Jag trodde det var för sent att förändra, så dum var jag. Nu har jag genomfört en kvalificerad yrkesutbildning på 40 poäng. En resa som gett mig nya bekantskaper, kunskap och mer självinsikt och tro på mig själv.

När jag tog steget fick jag frågan

- Hur känns det nu Pia-kristina? Jag behövde inte tänka länge på svaret jag gav...

- Jag känner mig som Pia-kristina nu, svarade jag.

Trots ovissheten om hur det skulle gå. Jag visste på något sätt att det skulle gå bra.

Men här sitter jag nu och har en spännande framtid framför mig, det mesta håller på att falla på plats och jag vet att jag kommer att ha mycket jobb framöver men det känns som en utmaning. Jag ska själv styra och göra allt för att inte hamna i något negativt.

Jag har fått hjälp, stöd och uppmuntran från alla möjliga håll och min underbara man har stöttat mig. Ibland har tanken slagit mig att det borde hänt tidigare men det var väl inte meningen och jag känner mig inte bitter på något sätt. Jag har dessutom bestämt för att inte vara det, jag vill inte förgifta mig. Jag kan inte ändra på det som varit men min framtid kan jag påverka. Det finns en framtid för mig.Så länge jag kan få vara så frisk jag är nu, är jag tacksam.

Den här sommaren har dessutom varit den absolut bästa på mycket länge, trots att vädret inte varit det. Lärt känna så många nya människor och det känns toppen. Jag har tankat krafter för vad som komma skall.

Trevlig helg till er alla och ta vara på era liv.

Jag och barnbarnet Gloria.

Inlagt 2012-08-17 16:05 | Läst 4074 ggr. | Permalink
Vilket solsken! Grattis till ett rikare och mer spännande liv.
Trevlig helg!
Svar från Pia-kristina 2012-08-17 16:42
Tack Arne!
Strongt gjort av dig och jag lyfter på hatten, full av beundran! Härligt, levande bild på dig och Gloria.

/Torbjörn
Svar från Pia-kristina 2012-08-17 17:08
Tack Torbjörn! Hoppas allt är bra med dig!
Kunskap är frihet. Ta hand om er!
Svar från Pia-kristina 2012-08-17 19:08
Ja, visst är det så. Tack Tommy!
Grattis till ditt nya liv Pia-Kristina. Jag blev nyfiken och kom in och fick läsa din underbara text. Min kropp har sagt ifrån två gånger med 5 år emellean och jag känner själv att jag vet inte vem jag är och känner mig bara utspridd liksom. Har du några tips på vad jag kan göra för att få denna underbara lycka som du känner innom dig och att du har hittat hem till dig själv.
Låter helt underbart härligt och jag fick nästan en liten tår i ögat när jag läste dina ord.
Lycka till ! Och fortsätt att vara glad om du kan .
Mvh Irene
Svar från Pia-kristina 2012-08-17 19:07
Tack Irene! Jag vet bara att jag efter många om och men försökt att lyssna till mitt hjärta. Att göra något som inte känns rätt kan vara förgörande i längden, vi tror att vi kan lura oss men till slut säger kroppen ifrån och den är faktiskt mycket smartare än hjärnan på oss. Sen är det så att vissa människor klarar bättre än andra att göra saker som inte känns rätt fullt ut medan andra inklusive mig själv inte fixar det. Så mitt tips är , gör det som känns rätt för Dig i största möjliga mån, det är en bra början. Många hälsningar Pia-kristina!
HÄRLIGT!!!! Glad blir jag av att läsa din text.
Lycka till...
// Lena
Svar från Pia-kristina 2012-08-18 01:05
Tack Lena! Blir glad av dina ord!
Jag kommer osökt att tänka på ett påstående jag hört ett antal gånger. Jag vet inte om påståendet är sant, men det sägs att det kinesiska skrivtecknet för förändring är samma tecken som för möjlighet. Detta påstående har jag stött på i yrkeslivet i samband med personalneddragningar på min arbetsplats. "Visst, du får lämna företaget pga arbetsbrist efter 20 års trogen tjänst, men se inte det som något negativt, se denna förändring som en möjlighet till ett nytt och bättre liv." I det sammanhanget klingar påståendet ganska illa, men i ditt fall verkar påståendet stämma rätt bra. Roligt att läsa om det.
Svar från Pia-kristina 2012-08-18 01:07
Tack Per, jag blir glad bara så du vet.
Så glad jag blir av din text, den sprudlar av energi.
Har själv varit i samma situation som du för många år sen och jag vet att förändringar inte görs över en natt och att man verkligen får jobba hårt för att åstadkomma dom.
Så stort grattis till din lycka och om du vill ha ett gott råd: Låt dig inte dras med på nåt du inte vill i fortsättningen, säg ifrån innan det går för långt.Följ ditt hjärtas röst, så kommer du att få en härligt liv
Kram Marianne
Svar från Pia-kristina 2012-08-18 11:51
Tack Marianne! Jag ska göra mitt yttersta för att inte göra något som går emot mitt hjärta! Kram!
Vilken solskenshistoria! Ibland är en rejäl motgång det bästa som kan hända, det som får en att göra de förändringar man behöver. Det är aldrig för sent, såvida man inte bestämmer sig för att det är för sent. Varmt lycka till på den fortsatta livsvägen!
Svar från Pia-kristina 2012-08-19 10:31
Tack Ernst! Det är aldrig för sent.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?