Så föddes känslan för jämlikhet

Efter mitt förra blogginlägg "Tänk om barnen fick bestämma" fick jag några kommentarer från personer som inte höll med mig och inget fel i det men jag har funderat över det här med barn och kärlek.

I morse då jag läste vår lokala morgontidning, läste jag en intressant artikel om människors medfödda känsla för rättvisa. Framförallt dessa rader:

Vi är komplicerade varelser och vi styrs av många fler känslor än avsky för orättvisor.

Vi är bevisligen lätta att manipulera vilket härskare och diktatorer har

utnyttjat i alla tider. Läs hela artikeln här:

 http://www.bltsydostran.se/multimedia/archive/02184/BLT_del_B_2184530a.pdf

Trött

Inlagt 2012-08-14 11:18 | Läst 3313 ggr. | Permalink
Intressant läsning. Nu finns det alltså forskning som stöder min absoluta övertygelse om att människan i oförstört tillstånd, t ex det lilla barnet, av naturen är en god varelse som vill sin omvärld väl. Det är bara beklagligt att vi genom uppfostran och manipulation får goda människor att inte vara fullt så goda.
Svar från Pia-kristina 2012-08-14 14:29
Tack Per! Vi delar åsikt:
Jag delar samma åsikt som du och artikeln..Jag har fått 3 underbara barn .Eftersom jag blev ensamma mamma med 3 barn så tyckte vi att de var viktigt att vi pratade med varandra och lyssnade till varandra ...och vi hade samråd med varandra hur det skulle vara bra för oss så att allt fungerade i familjen...och nog tycker jag att vi lyckades bra
MVH Anita



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver