Tre år

och det känns konstigt att jag hållt liv i min blogg så länge. Jag har skrivit om lite av varje men kanske mestadels om mitt liv i Hörvik. Jag har visserligen inte varit så aktiv sista tiden pga  olika anledningar. Jag har sen i september pendlat mellan Hörvik och Halmstad, en stad som jag verkligen lärt mig tycka om. Det beror mycket på att jag märkt hur lätt det är att få kontakt med människor i Halmstad. Sen är det dialekten. Vi har lite samma dialekt i Blekinge och Halland. Folk lyfter inte på ögonbrynen och ser ut som frågetecken  då man öppnar munnen.

Så livet går vidare och för tillfället lite ovisst för min del. Idag har vi haft besök av tärnor i Hörvik. En liten grupp som hållit till här under dagen och jag tog kameran med mig ut,  de var inte speciellt skygga av sig och jag stod och studerade dem en lång stund. Jag blev lite fundersam eftersom en tärna kom och matade några av dem. Tänkte att det inte kan vara ungar eftersom de precis anlänt.

Är det någon som vet mer om tärnor? Vad är det för tärna, kan det vara Kentsk tärna?

 

 

 

 

Inlagt 2012-04-26 19:18 | Läst 3379 ggr. | Permalink
Du har rätt, det är kenska tärnor. Överlämnandet av fisk ingår i frieriet. Det är hanen som imponerar på honan för att visa sin duglighet. En trevlig fågel med sin rufsiga tofs på nacken. Fint fångade med din kamera.
Svar från Pia-kristina 2012-04-26 21:10
Men Tack Ulf för den informationen och nu förstår jag bättre. Det var ett gäng Kentska tärnflickor som väntade på killen. Så himla kul egentligen och jag såg och hörde hur upplivade de blev när hanen kom för att imponera. Visst är de fina med sin rufsiga tofs.
Pia-Kristina.
Jamen..de där fåglarna är ju precis som jag. Uj, vad mycket fisk jag har släpat hem..mest gös.
Någon rufsig tofs i nacken har jag ju förståss inte...
Snyggt fångat!
Allt Gott! Anders Plåtare
Svar från Pia-kristina 2012-04-29 12:00
Ha ha , du är rolig du!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver