Håll truten, nej varför det?

En tidig morgon i juli 2009 tog vi ut båten för en fisketur, vattnet var spegelblankt och dom enda som var pigga, var trutarna och av någon anledning kommer man dem närmre med båt, beror kanske på att de tror att de ska få lite fiskrens. De förde ett fasligt liv och det var spännande att studera dem. Vi fick dock ingen fisk men en trevlig morgonutflykt med båten.

 

 

 

 

 

 

 

Samma sommar tog vi vår båt från Hörvik till Bornholm och därefter till Christiansö. det är en så gudomligt vacker ö eller egentligen är det två öar, Christiansö och Fredriksö, även kallade Ärtholmarna. Det är en gångbro mellan dessa båda öar. Här kan man verkligen känna historiens vingslag.

Det var andra gången jag besökte öarna, första gången med segelbåt med min far och det var 1997. Trots att det gått elva år så såg det exakt likadant ut och samma känsla infann sig. Man blir som hänförd av öns historia, naturen och byggnaderna.

Läs mer http://sv.wikipedia.org/wiki/Ertholmene

 

 Trutarna var inte så skygga på Christiansö.

 

 Till sist ett par bilder tagna på självaste nyårsafton 2011 då vi i Hörvik hade ett fantastiskt fint väder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-01-05 20:12 | Läst 3753 ggr. | Permalink
Rena sommarkänslan i de där nyårsbilderna, fina! Bornholm besökte vi något år sedan, men hann aldrig till Christiansö tyvärr. Eller kanske är det bra att det finns saker kvar att "upptäcka" nästa gång när man ska ditåt.

Det är rätt svårt att fotografera från en båt, det är i alla fall min erfarenhet. Det är lätt att bortse ifrån att båten står så gott som aldrig helt still vilket leder väldigt lätt till en oskärpa i bilderna. Om man ogillar oskärpa så är det förargligt. Andra bildens ena trut har en riktigt bra skärpa, skickligt!
Svar från Pia-kristina 2012-01-06 11:21
Tack Rauni! Ja, det var inge nyårskänsla på nyårsafton. Solen visade sig från den bästa sidan. Jag hade besökt Bornholm flera gånger innan jag kom till Christiansö. Jag lovar dig att du inte blir besviken.
Oj, så vackra bilder! Kan nog skippa snö och vinter nu, känner jag och fick längtan till att höra måsarna skräna. Gillar måsar och har inte testat att ro ut för att få bättre bilder. Tack för tipset!
//Ewa
Svar från Pia-kristina 2012-01-06 11:23
Tack Ewa! Visst längtar man till sommaren.
Så vackert! Det där med Ärtholmarna var något jag aldrig hört talas om. Verkar vara en oerhört vacker och spännande plats, inte minst fotografiskt.

Trutar är ju också vackra, på sitt eget vis. De ser annars rysligt lömska ut, tycker jag.
Svar från Pia-kristina 2012-01-06 11:31
Det är en mycket vacker plats och jag kan garantera att ingen blir besviken som besöker dessa båda öar. Där finns inga bilar och finns så mycket historia. Trutarna är fascinerande att titta lite extra på och visst kan de se lömska ut.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver