Julspår

eller hjulspår. Det första jag la märke till idag, då jag tittade ut.

 En lördag som började bra, inga större projekt inplanerade. Fick besök av barnbarn och tio minuter efter det gick strömmen. Det har varit blåsigt idag, dock inte så som det var i söndags.

Så andra elavbrottet den här veckan och i dag blev den betydligt längre än den i söndags trots att vinden inte var alls så kraftig. Varade sju timmar idag.

Åhh nej nu gick elen igen..

Senare knackade det på dörren och det var Gustav som tröttnat att sitta ensam i ett mörkt hus som kom och hälsade på, vi hade fullt med levande ljus tända och det var varmt och gott. Vid 19-tiden fick vi tillbaks elen och då satte vi på kaffe och hade en trevlig pratstund.

Inlagt 2011-12-04 00:46 | Läst 2134 ggr. | Permalink
Här på ön gör man bäst i att ha en viss beredskap. Vi bor nära elverket och har sällan långa strömavbrott, men på andra delar av ön kan de vara utan i upp till en vecka. De mest förutseende monterar in ett reservkraftverk, så att de åtminstone kan pumpa vatten ur brunnen och hålla kyl och frys igång. Och tända en läslampa. Men för värmen gör man bäst i att ha en rejäl vedkamin att ta till.
Svar från Pia-kristina 2011-12-05 00:16
Ja, det är bra att ha en viss beredskap. Vi har ofta strömavbrott härnere, det kan hända även i lugnt väder. Det är märkligt för jag kan inte komma ihåg att under min uppväxt varit med om strömavbrott. Vi har ingen vedkamin men det hade varit bra att ha.
Vilka fina "julspår" :) Någon som lagt ner lite omsorg för att åstadkomma dem misstänker jag.

Kolla in de söta trollungarna...buset bara lyser ur ögonen på dem. En vedkamin måste ni skaffa er...då hade ni kunnat koka kaffe utan el :))

Ha det bra !



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?