Förändringsprocesser

är hela livet, förändringar leder framåt även om det känns förvirrande stundtals. Vi söker efter aha upplevelser, vi vill hitta en balans i livet, vi vill kunna, kanske vara bäst och motivationen styr oss. Men ack så farligt eller förgörande när den försvinner. Men det gör den ju ibland och kanske måste man acceptera det, vi går på sparlåga ibland.

När man minst anar det så vänder det och lågan tar fart igen, får nytt syre. Ett leende kommer över läpparna och vi skiner som solen på en klarblå himmel.

Ordet kris används ofta idag, det är kriser både här och där och vi krisar men,  Kris är en frisk reaktion på en sjuk situation. Ordet får en helt annan betydelse om man tänker så. Krisen leder ofta till en förändring och för det mesta till något bättre. Ja, tänker man så känns det onekligen lättare att bemöta ordet kris och krisen när den hälsar på.

Så, våga krisa och cykla vidare med ett leende på läpparna!

 


 

Inlagt 2011-10-02 00:24 | Läst 1978 ggr. | Permalink
Bra sagt! Jag ansluter mig till denna livsfilosofi. Men just nu har jag ingen annan kris på gång ät att etikettskrivaren till min dator strejkar :-) Svårt att säga att det är en sjuk situation, men kanske är det skrivarens reaktion på att den helt enkelt är för gammal och inte orkar mer. Nästan tio år, mer kan man nog inte begära av en sådan pryl.
Svar från Pia-kristina 2011-10-03 18:16
Tack Ernst!, Det finns små och stora kriser och en icke fungerande etikettskrivare kan väl betäcknas som en pytteliten kris. En liten kris i det vardagliga arbetsflödet.
Kriser hör livet till och har väl något slags mening. Precis som du säger kan kriser leda till en förändring som medför något positivt för en. Då är kriser OK.
Svar från Pia-kristina 2011-10-03 18:16
Så är det allt.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver