Livet i Hörvik

är hektiskt just nu och Gallerian har öppnat. tillbringade en stund där häromdagen, sommargäster som kommer och turister. Har haft så många fina möten , bla har Tomas Karlsson varit där med sina böcker , han har skrivit en liten bok om öarna i Blekinge skärgård, på sitt sätt och jag tycker personligen den är så bra, speciellt för båtfolk. Den finns även översatt till tyska.

Jag och Tomas har haft kontakt via nätet men jag har inte träffat honom och när jag var i Gallerian häromdagen såg jag en man komma och jag tänkte genast att det måste vara Tomas och det var det. Vi fick en trevlig pratstund.

Han har en en sida på nätet och även en blogg Läs här om du vill  http://www.blekingeskargard.com/

Inatt drömde jag att jag låg i gräset och hade min kamera i händerna, strax intill satt det små tofsvipeungar som jag försökte fota men det var helt omöjligt, kameran lydde mig inte.

I dag laddade jag upp en hel massa bilder som jag tagit de senaste dagarna och upptäckte att jag använt iso 1600 när jag inte hade behövt det och det är verkligen lite slarvigt att inte kolla inställningarna på kameran men jag har haft jäktigt och fotandet har mest bestått av sk vanliga vardagsbilder och familjebilder. Funderar på att skaffa en långzoomkamera att ha med vid vissa tillfällen som jag fotar med autoinställning. Kan vara bekvämt.

Min dröm försökte kanske tala om för mig att jag behöver justera något i kameran, vem vet.

Här en kvällsbild från Hörvik och här var det iso 200

Jag var på dop i söndags och det är inte lätt att sitta still i kyrkan när man är 2 år. Här lilla Gloria.

 

 

Här en bild på corvus med iso 1600, har justerat klarheten och gjort den lite oskarp. Han roar sig med en plastsäck som flyter på vattnet, kan ju finnas något ätbart där.

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-07-02 12:57 | Läst 2699 ggr. | Permalink
Enkelheten i bilden med åran gillas!
Svar från Pia-kristina 2011-07-06 00:44
Tack Rauni!
Vardagsbilder må vara, men inspirationen finns där bestämt! Men det krävs lejonmod för att publicera en solnedgångsbild :-D Nä, jag skojar. Den blir inte sämre för att temat är slitet, och du har faktiskt fått ut något originellt av det. Jag har ju följt din blogg under en bra tid nu, och utan att göra anspråk på att vara förståsigpåare eller ha analyserat saken, så tycker jag att du har utvecklats som fotograf under den här tiden. Det är faktiskt kul att se.
Svar från Pia-kristina 2011-07-06 00:46
Tack så hemskt mycket Ernst, ja, det känns som vi blivit bra kompisar trots avståndet.
EGW 2011-07-06 06:57
Du säger det! Det kommer en vän-inbjudan som ett brev på posten :-)
Så fin bilden med åran är, stillhet och ro....ja ro i dubbelbemärkelsr då...;)...förmedlar den.
Svar från Pia-kristina 2011-07-06 00:47
Tack Margareta!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?