En käring mot strömmen

( Någon som ofta säger emot andra eller har en annan uppfattning i många frågor än sin omgivning. Ursprungligen från en anekdot från 1200-talet där en kvinna drunknade i en å. Under sin livstid var hon känd för att alltid motsätta sig andras åsikter, varför man då hon skulle eftersökas i ån antogs flyta i motsatt riktning mot det strömmande vattnet. Motsvarar Motvalls käring)

Jag är ingen tekniknörd utan en som har en kamera och fotar med, visst finns det endel på min önskelista tex en 70-200 till min Nikon D300. Priset är dock en aning högt för min plånbok för tillfället. Häromdan fick jag känna på en sådan, främst vikten ,  min kompis bror har en D300 och detta önskeobjektiv.  Han var helt lyrisk och var så nöjd med det.

Jag kände på den och hur tung den var och tänkte att, oj, vad mycket den väger. Jag tycker att det väger mycket när jag har mitt 18-200 på kamerahuset. Men jag gillar min kamera, den har blivit en god vän som jag lärt känna, men vi har fortfarande mycket att utforska. Min nästa investering blir Nikkor 70-300, jag vill verkligen ha den, känner att den kan ge mig glädje i fotograferandet av fåglar i min närhet, det är dock inte lika ljusstarkt som 70-200.

Sen har jag funderat på det här med macro och jag är inte i det stadiet även om jag tycker jättemycket om att titta på macrobilder och jag kan känna mig lite off, på det området, jag utforskar helt enkelt inte världen i macro. Mina ögon är någon annanstans eller ser de längre bort, kanske upptäcker jag denna värld, så småningom för jag är ganska nyfiken av mig.

Har precis läst ut en bok om Sophie Scholl, köpte den på Myrorna i Stockholm . Hon var aktiv i motståndsgruppen Vita rosen som med fredliga medel bekämpade den nazistiska regimen. I februari 1943 dömdes hon tillsammans med sin bror Hans Scholl och vännen Christof Probst till döden och avrättades genom giljotinering. En mycket gripande bok. Här kan man verkligen anknyta till att gå mot strömmen, unga studenter under nazitiden som trodde och vågade stå för sin sak.

Några rader ur denna bok som fastnade:

"Tro får man göra först när förståndet inte kommer längre. Först vid förståndets gräns ansluter sig tron."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sophie_Scholl

 http://www.svd.se/kultur/motstand-med-livet-som-insats_341474.svd

 

Under en mycket kort stund ägnade jag mig åt gatufotografering med min N8, sittandes på en bänk vid Tunnelgatan i Stockholm som  förknippas  med mordet på Olof Palme. Mordet skedde vid Tunnelgatans mynning mot Sveavägen, och mördaren flydde uppför trapporna. Jag tycker gatufoto är svårt eftersom det ibland känns som jag inkräktar och jag funderar på hur jag själv skulle reagera om jag hittade ett foto taget som gatufoto, där jag själv är med.

Det här mobilpratandet är en alltför vanlig syn idag.

Man kan spegla sig i fönstret.

Dra maten

Kanske en käring mot strömmen? Jag gillar verkligen denna bild på damen och blicken jag får av henne.

Det var lite svammel från Hörvik

Inlagt 2011-05-15 15:50 | Läst 2005 ggr. | Permalink
Verkligt fin färgskala i dessa bilder!

Kanske drattar du ner i makroträsket en dag :-) Det verkar om om alla tjejer på FS ska dit, förr eller senare. Ja, makrovärlden är fascinerande på sitt sätt, men själv har jag ledsnat på den.

Själv har jag ingen riktig teleglugg, så det står min önskelista också. Man ska hålla ögonen på den nya serien DX-objektiv Nikon tar fram. Jag har inga aktuella data, men om det dyker upp en bra brännvidd i DX-serien så är den mycket lättare och nättare än de äldre objektiven. Och billigare också. Det är förmodligen bara en tidsfråga.
Jag kanske drattar jag ner i macrovärlden , men just nu känns det inte som min melodi. Hoppas snart på en bättre teleglugg. Tack Ernst och visst leverar min N8.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?