Svart dag igår

Dagen började inte så bra, inget varmvatten i huset när vi steg upp, ja, det kan man väl leva med en stund,  felet hittades ganska snart. Därefter var en liten dagsresa inplanerad och inte kom vi ens halvvägs förrän bilen strejkade och inget annat att göra än att köra hem igen och felsöka.

Därefter ett telefonsamtal från min arbetsgivare om ett pressmöte som anställda kallats till under dagen. Där fick samtliga anställda information om stora neddragningar som ska göras på fasta kostnader och det innebär löner och det innebär att 160 personer ska sägas upp.

Det drabbar två små kommuners invånare hårt. Mötet hade en begravningstämning över sig, vd, klädd i svart kostym förklarandes varför dessa neddragningar är nödvändiga, för att bruket ska leva kvar, ingen produktion ska dras ner utan den ska upprätthållas av de som stannar kvar på företaget,  jag undrar hur det ska gå till.

Läste nånsstans detta:

Företag bantar sina organisationer så hårt att de lider av anorexi, organisationsanorexi och de som arbetar kvar lider av informationsbulimi

Som jag skrivit om tidigare så är jag inte en av dem som ska stanna kvar, det var bestämt redan innan detta beslutats, men jag tänker på hur de mår,  som just nu väntar på besked, hur ovissheten påverkar dem.

För många går nog planerna upp i rök.

 

 

 

Dörrar stängs

 

hasp

 Vissa vet nog inte vilket håll de ska flyga.

 

Fabrik

 Mer att läsa:

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1458454/Efterfragan-pa-kontorspapper-har-minskat.html

Inlagt 2011-05-04 11:02 | Läst 1942 ggr. | Permalink
Usch...dystert!

Svårt att bli arbetslös idag......känner tacksamhet över att jag själv har ett arbete, som jag dessutom trivs med.

Dina bilder passar så bra ihop med texten....den sista är ju min favoritbild.

Allting har en mening.....brukar jag försöka trösta mig med. Livet är ingen jävla dans på rosor...vem var det som sa så ? Har jag glömt...börjar bli gammal.


Christin
Så sant så, livet är ingen dans på rosor. Jag tror också att det finns en mening även om det ibland är svårt att se det.
Kram!
De lyckligast lottade är de som förmår se en öppning till något nytt. Livet är ett äventyr, på gott och ont. Den som villigt och med entusiasm följer med på äventyret skördar ofta rika frukter. Den som går ned sig i pessimism och rädsla har allt att förlora. Även om det tar emot så måste vi alla inse att livet är fullt av val. Våra egna, personliga val.
Svar från Pia-kristina 2011-05-04 23:58
Så är det allt och jag hoppas det för med sig något gott, det kan ta emot men precis som du säger är livet fullt av val. Jag har gjort mitt val.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?