Curriculum vitae

 

 

eller CV som det oftast sägs och inte visste jag vad förkortningen stod för, så det var till att Googla om det. CV är det latinska namnet för levnadsteckning som bokstavligen betyder "levnadsbana, livslopp". Ett CV är en sammanställning av kunskaper, erfarenheter och färdigheter.

Men då är det väl bara till att skriva ett livslopp, kanske borde det hellre användas i den alltmer stressade tillvaro vi lever i, istället för CV.

Skicka ditt livslopp

Men så lätt är det inte att på inte alltför många sidor få ner vad man gjort, det ska ju inte bli en bok, så det gäller att sålla lite och framhäva de positiva saker man gjort. Men se det är vi så dåliga på, att just framhäva våra goda sidor, visst en meritlista och betyg är en sak men vad är jag bra på, vilka bra egenskaper har jag?  Det här tål att fundera på..

Som person är jag......? 

Eller ska jag börja med:

- Mitt livslopp började när jag föddes och sen dess har jag löpt omkring på denna jord..

Eller : Jag är som en maskros, jag gror och växer varsomhelst..

Nä, jag får nog fundera en stund..

Inlagt 2011-04-06 11:38 | Läst 1416 ggr. | Permalink
Om du jobbar på underlag för ansökan om anställning så tror jag att det finns tips och anvisningar på nätet om vad det är en tänkt arbetsgivare kan vara intresserad av. Jag tror nog att den klassiska meritförteckningen (utbildning, tidigare jobb) fortfarande är det viktigaste. Att man börjat kalla det för CV, det är ett sådant där jippo som jag tror spritt sig från handelshögskolorna. Sedan har vi ju olika kulturer på olika arbetsplatser, så det kan vara väldigt olika vad de söker för slags människa.

Hoppas allt ordnar sig till det bästa!
Svar från Pia-kristina 2011-04-06 20:28
Jo, det finns en hel del anvisningar hur man skriver ett CV och visst är det lite märkligt med alla dessa förkortningar och just detta är nog en sådan som det flesta inte vet vad det står för.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver