Byte av dräkt

 

Skrattmåsen, Larus ridibundus - vilket betyder, skrattande mås, byter kläder och lite förvirrande är det nu på våren, för helt plötsligt kan man se skrattmåsar med brunt huvud.

I slutet på juli eller början på augusti flyttar merparten av skrattmåsarna söderut. En del så långt ner som till Medelhavet.
En intressant iakttagelse är att när skrattmåsarna kommer tillbaka igen på våren har de sin sommardräkt klar med sitt chokladbruna huvud, medan de skrattmåsar som övervintrat i Sverige fortfarande har kvar sin vinterdräkt.

 

 

 

En sommarklädd bland vinterkläder

Den här har en partiell hätta.

 

Inlagt 2011-03-17 12:56 | Läst 1675 ggr. | Permalink
Det visste jag inte. trodde det var unga respektive äldre fåglar. Vilka fina bilder, den sista är litet kul, der verkligen ut som den är ute och spankulerar. /FW
Svar från Pia-kristina 2011-03-17 23:54
Tack Frode, ja, det är en hel vetenskap, det hät med måsarna.
Härlig läsning och jätte vackra måsbilder.
Som sagt, skönt att se en till som gillar dessa fåglar
Svar från Pia-kristina 2011-03-17 23:53
Tack Johanna!
Den tredje bilden är riktigt fin, tycker jag! Det är förresten mycket man inte vet här i livet, inte bara om fåglar. Alltid bra att få öka på sin allmänbildningsnivå även här via FS-medlemmar!
Svar från Pia-kristina 2011-03-17 23:56
Tack Rauni, ja, jag håller med om att det är mycket man inte vet och nätet är fantastiskt ur den synvinkeln för man kan ta reda på mycket om man är nyfiken.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?