Slask och tulpaner

Tog en tur med kameran i det slaskiga vädret. Första anhalt var Torsö som jag tycker är en så fin liten fiskeby här på Listerlandet, fast så mycket fiske är det inte kvar där. Så stilla, inte en människa kunde vi se. Brukar åka ner här i slutet av februari eller början av mars och har man då tur kan man höra strandskatans speciella läte och även få skåda denna härliga fågel. Men nu var det inga strandskator, lite för tidigt för det. men jag kände ändå när jag tänkte på det att snart är vi där, veckorna går fort och dagen blir längre.

Därefter en tur till härliga Hällevik som det heter här nere. Hällevik är inte på sommaren så lugnt men på vintern är det inte många människor man stöter på där och jag tänkte på jazzfestivalen som äger rum här varje sommar första veckan i augusti, då Hällevik fylls av jazzentusiaster från när och fjärran. Just hamnpiren här är svårt att tänka sig när man ser denna bild, vara fylld av strosande glada festivalbesökare under festivalen.

 

Björkelund

Söndagspromenad på Lister.

Har köpt årets första tulpaner. Så här blev de när jag roat mig en stund med kameran.

 

Inlagt 2011-01-17 00:04 | Läst 2528 ggr. | Permalink
Mmm, idag var det verkligen grått och blött, blev aldrig riktigt ljust... Men lite vårkänslor fick man, när man promenerade och hörde hur det skvalade och rann överallt :-)
Fast lite tidigt är det ju att tänka så, men bara det blir lite ljusare, så kommer det att kännas lättare :-)

Härlig färgexplosion i tulpanbilderna, dom blir man glad av :-)
Svar från Pia-kristina 2011-01-17 12:12
Ja, det går mot ljusare tider även om det är svårt att se det än. Tack Jörgen!
Milda och finstämda färger i bilden från Torsö. Bra tryck i svärtan i björklunden. Men tulpaner har ni nog inte än? :-)
Svar från Pia-kristina 2011-01-17 12:14
Tack Ernst! Kanske är det tulpaner från Amsterdam.
Kul att se bild från Hällevik. I sommar ska vi ordna sommarträff där i en förening vi är engagerade i. Sista helgen i januari ska vi åka dit o kolla hur det skulle kunna funka med 350 pers, spännande!
Gillar dina tulpaner, läckra bilder. Kul att se sommarorter i vinterdvala.
Mvh Kajsa
Svar från Pia-kristina 2011-01-17 12:16
Vad kul att ni ska till Hällevik, passa då på att se mer av Listerlandet om ni har tid till det, det finns så mycket fint här nere. Hör av dig om det är något du undrar över.
Hälsn Pia-kristina
Du bjuder på många trevliga bilder. Björkarna är fin men jag gillar också bilden med de tre vindkraftverken. De är ju ett nytt inslag i landskapsbilden och inte älskade av alla. Bilderna från fiskeläget har en skön målerisk ton över sig.
Svar från Pia-kristina 2011-01-17 12:17
Ja visst är det ett nytt inslag med vindkraftverken och man kan ju bara tänka på vad ens mor o farfäldrar sagt om dessa jättekolosser. Tack Torbjörn!
Kuva koivuista ovat niin kauniita!

Pidä huolta itsestäsi ♥


~ ~
*
Svar från Pia-kristina 2011-01-17 22:50
Kiittos Christin! Jag gillar också bkörkbilden.. Kram
Ja då har man fått en rapport från "hemtrakter" vilket är glädjande även om det ser ut att vara rätt så grått och glädjelöst därnere. Tulpanerna får en att få en glädjefnatt, åtminstone om de visas så här!
Svar från Pia-kristina 2011-01-18 00:44
Ja, grått är det allt men det känns i luften att det går mot ljusare tider och jag tycker att det doftar på ett annat sätt nu eller är det kanske inbillning. Tulpaner är härligt även om det inte står så länge i vasen. Tack Rauni!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver