Filatelist var jag som ung

och utan att vetat om det ägnade jag mig åt klassisk filateli. Hittade min lilla frimärkssamling och när jag säger lilla menar jag verkligen lilla samling. Jag började studera dessa små märken och utan att jag som ung vetat om att klassisk filateli är när man samlar på frimärken från ett specilellt land, upptäckte jag att de flesta av mina frimärken var spanska med några få undantag, ett par finska och de ska vara gamla eftersom jag fått dem av min farmor.

Det här var en period under tiden jag gick i mellanstadiet som samlandet pågick och ska sanningen fram så var jag nog inte så himla intresserad av det. Men nu var det så många andra i klassen som ägnade sig åt detta samlande och vi bytte frimärken med varandra på rasterna kommer jag ihåg. Lite grupptryck med andra ord och själva bytandet var skoj.

Intresset dog snart ut och min samling blev inte så stor. Men jag har den kvar som sagt och idag tittade jag på dem och tänkte att jag kan väl försöka fotografera dessa, sagt och gjort, min Nokia N8 ställde jag på närbildsläge och stängde av blixten.

Man kan nu se att det är en del av dem som är som små konstverk.

Här har vi två frimärken jag köpte i Spanien under min första resa utom norden med mina föräldrar, jag var oerhört stolt över dem

 

Jag tog de sista med min Nikon med 35 gluggen på.

 

 

 

 

Ett frimärke från Tyskland hade jag, inte illa.

Här är de två som jag fått av min farmor och jag skulle tippa på att de är hundra år gamla, från tiden då Finland tillhörde Ryssland.

Så är det någon som har lust att byta frimärken med mig så är bara att höra av sig som sagt.

Inlagt 2011-01-03 23:02 | Läst 3377 ggr. | Permalink
Frimärken är ju faktiskt en intressant bildkonst! Vilket kanske kommer bort en smula i samlarmanin, där märkena värderas efter hur sällsynta de är.
Svar från Pia-kristina 2011-01-05 01:57
Ja, det är så med samlare och kanske glömmer man det vackra, precis som du säger att en del försvinner i samlarmanin.. Tyckte det var roligt att studera frimärkena på detta sätt.
Nu blev man allt lite sugen på att leta fram den gamla samlingen :-)
Fast det var väl nästan 20 år sedan den var framme ;-)

Hade lite olika perioder i mitt samlande, ett tag var det Sovjetiska rymdfrimärken, och sen minns jag att det blev förstadagsutgåvor ett tag. Och en period samlade jag på "låtsasländer", bara för att det var vackra frimärken :-)

Jo konstverk är det definitivt, och så skickliga gravörer... Nu minns jag bara en av dom svenska, Czeslaw Slania, otroligt skicklig....
Svar från Pia-kristina 2011-01-05 02:04
Plocka fram dem och studera och det spelar ingen roll hur längesen den var framme, det kan väcka många gamla minnen till liv. Det är så härligt. Jag brukar skämta med min man om vi inte har något att göra - att vi kan väl byta frimärken.Jag tycker de är vackra och det finns ju ofta en tanke bakom varje märke.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?