Då går jag vidare

och vad  är det för nytta med nytt år? Verkar vara en dag då man ser tillbaka och sammanfattar, börjar med nya tag och hur ofta lyckas det? Själv är jag inne i en period med eftertanke, det har dock pågått en tid. Trots tankar och funderingar försöker jag fånga ögonblicket, jag försöker verkligen. Det är inte lätt att bryta ett invant mönster och ej heller invanda tankar. Kanske är det vad som kan vara mening med ett nytt år, sätta punkt och börja om, synd bara att man gör det endast en gång om året.

Under julhelgen fångade jag några ögonblick, inte tradionella julmotiv precis, men mina ögonblick som jag tillbringade långt från Sverige. En duva kom och tittade till mig .

 

 

Inlagt 2011-01-02 00:17 | Läst 1816 ggr. | Permalink
Du har satt etiketten "Livet i Hörvik" på den här bloggposten. En verkligt märklig plats, att döma av bilderna :-D

Nä, jag vet att du inte var där när du tog dessa bilder. Ditt fotografiska fångande av ögonblicket väcker många tankar om varför vi egentligen fotograferar, och vad det ger oss. Fast kul är det! Kameran hjälper oss (eller i alla fall mig) att faktiskt se på ett nytt sätt. Kanske leder det till att jag också hittar nya sätt att leva?

Nåja, i alla fall har jag fått många nya vänner tack vare kameran!
Svar från Pia-kristina 2011-01-02 20:38
Ja det är en märklig plats lilla Hörvik, nej skämt åsido. Det är samma för mig Ernst att kameran hjälper en att se med nya ögon.
Duvan verkar gå med bestämda steg mot dig för att säga något viktigt. Kanske: "Detta är bara livet, oroa dig inte, fånga dagen". Eller: "Vi lever våra dagar här på jorden, det ska kännas att vi lever. Att leva är inte lätt, men vi fixar det". Han utstrålar lite klacksparksattityd, tycker jag. Något som många av oss förmodligen kan lära något av.
Svar från Pia-kristina 2011-01-02 20:34
Tack Rauni, det var kanske det duvan ville tala om för mig. Jag gillade blicken den gav mig.
Duvan är gullig tycker jag. Hoppas du får ett bra 2011.

/Torbjörn
Svar från Pia-kristina 2011-01-02 20:35
Tack Torbjörn och jag önskar dig detsamma!
Heeeeeej,
Välkommen hem....du har fattats mig :)

Eftertanke...jag har varit inne i det stadiet flera månader, du...det kanske har med vår ålder att göra !?

Duvan var otroligt vacker, så annorlunda färg och vilka fina ögon. Bild nr. 3 är fantastiskt läcker...både formerna och färgerna tilltalar mig mycket...var det Nåttan eller Mr. Nikon som hjälpte dig att fånga allt detta vackra?

Vi måste höras av nu i veckan som kommer, innan vi börjar våra jobb igen, den 10jan....det är så jäkla gött att vara ledig!

Kram
Svar från Pia-kristina 2011-01-02 20:37
Tack Christin! Det kan ha med åldern att göra. Det var mr Nikon som tog dessa bilder. Ja, vi hörs Christin. Kram till er!
Du har verkligen så kloka tankar som jag tror vi alla kan känna igen oss i (om vi bara vill)....och vid olika perioder i livet...saker som man funderar över...just nu är jag sååå trött på all "eftertanke":-)
Man försöker bryta mönster som man inte har valt själv att bära på....det kan vara/eller är hur svårt som helst....man får försöka så gott man kan...
att fånga "ögonblicket" tycker jag du gör fint med dina foton här...den lilla vackra duvan kanske hade något att säga dig...*ler*:-) och dom vackra formerna och färgerna på bladen är ju ett sätt att se det vackra i det "enkla" kanske...vem vet....dom ser ju nästan ut som ett sorts mönster...symboliskt kanske.... det var en härligt blå himmel på stället som du var på....härligt blå och härligt ljus:-)
God fortsättning på det nya året:-)
/// Monika
Svar från Pia-kristina 2011-01-02 20:40
Tack Monika, jag blir rörd av dina ord och jag önskar dig också en god fortsättning!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver