Övergivet, bortglömt eller lämnad åt sitt öde..

Satt och bläddrade i en tidning på jobbet i dag och fastnade vid ett reportage om skeppskyrkogården i Chittagong i Bangladesh. Stora tankfartyg, ligger som strandade valar längs stränderna och  under vidriga arbetsförhållanden, skrotas och plockas de isär, dagslönen är ca 20 kr. Även barn arbetar med detta och det har blivit en storindustri för landet.

 

Det började av en slump efter en cyklon på 60-talet då invånarna i en by hittade ett fartyg som förlist på stranden, tusentals kom för att se vad Gud sänt dem och skeppet styckades och delarna såldes och då föddes iden om att köpa fartyg som skulle skrotas.

Rika länder utnyttjar de fattiga för att ta hand om förbrukat avfall.

Läs mer : http://www.da.se/home/da/home.NSF/files/DAOKT12_16.pdf/$FILE/DAOKT12_16.pdf

Det fick mig att tänka på min egen arbetssituation och hur jag ibland är missnöjd med den. Men hur bra jag har det egentligen, jag har skyddskläder, skor hjälm, handskar, ja istort allt man behöver och mer därtill. Det fick mig att tänka på övergivna, lämnade och bortglömda saker, bläddrade runt bland mina bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En övergiven eller utsläppt mink som undrar var den ska ta vägen..

 

 

Inlagt 2010-11-05 00:08 | Läst 2527 ggr. | Permalink
Märkligt med dessa övergivna miljöer som gör ett sådant intryck på oss. Detta är starka bilder.

Jag förmodar att du känner till Jönmark.
Svar från Pia-kristina 2010-11-05 12:14
Den sidan kan man titta på i timtal, fastnade för serien om Fridafors bruk, som inte ligger allt för långt härifrån, kör förbi där när man är på väg norrut och hela byn känns bortglömd och övergiven. Jag har hört att på 60 talet var det många som ej fick tag i boende i Olofström dit många kom för att arbeta på Volvofabriken fick bo i Fridafors.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?