En helt vanlig dag

och en ny leksak som fick följa med till affären i dag. Har skaffat ny mobil en Nokia N8, med en stor 12-megapixelsensor och Carl Zeiss optik som utlovar fina bilder.

Jaha, då tar vi en promenad till affären. Riktigt gråväder har vi idag.

 Det lutar lite tycker jag, lite svårt att hålla rakt

 

Vad som däremot inte är så svårt är att hitta till affären, badstrandsvägen  och gå sen ca 100 meter

 

Där har vi affären, så blå och fin och pallarna till vänster har stått där ett tag, de tjänstgjorde som skylt på Röganatta.

 

Bäst att kolla anslagstavlan och se om det händer något i Hörvik, jo minsann, dags för julbord. Bäst att kolla om man är ledig denna dag, brukar vara trevligt.

Lite tillbud, billig svensk fläskfärs

 

 

Ägg ska vi ha..

Här finns lite av varje..

Så till kassan och där bemöts man alltid med glada miner. Här glömde jag att stänga av blixten.

Hemma igen och in med varorna i kylen

Ja, vad säger man nu om min nya leksak. Den är helt ok faktiskt men att använda den som telefon är ett helt nytt sätt för mig. Jag tycker kameran är bra och det är roligt att ha den , den är ju med överallt och är liten och behändig. Har vid flera tillfällen haft nytta av kameran i mobilen på jobbet, för att dokumentera störningar eller annat som händer.

Så nu har jag en ny kompis.

 

Inlagt 2010-10-27 18:08 | Läst 4246 ggr. | Permalink
Roligt att du har skaffat den nya Nokia N8! Jag spanade nämligen i somras efter en surfmobil, något liknande IPhone men självaste IPhone ville jag inte ha. Efter att ha studerat diverse märken och modeller, (t.ex. N97) kom jag fram till N8 men den fanns ju inte ännu. Bra bilder! Den ska visst vara vass framförallt på bilder och telefonin, det sistnämnda är ju inte helt självklart för mobiler idag. Mindre bra saker eller bara ok-nivå nämns ju också för vissa funktioner men allt kan väl inte vara 100. Har haft mycket på sistone som du vet och om ett par dagar reser jag bort, men sedan är det dags för inköp!
Svar från Pia-kristina 2010-10-28 02:17
Jag var inne på Iphone först men jag ändrade mig, först tyckte jag att kameran inte var så viktig men nu är jag glad att jag valde n8 istället, känns bra att ha en mobil med bra kamera tillhands.
Det som länns ovant för min del är touchfunktionen men man vänjer sig säkert fort.
Hoppas du får en trevlig resa.
Ha det gott!
Kul med nya kompisar :)
En kollega till mig har en sådan och den tar kanonbilder.......nätt och smidig att ha i fickan!
Kul att få hänga med dig och handla ägg....kram!
Svar från Pia-kristina 2010-10-28 02:18
Ja, nu får du kanske hänga med på fler ställen med min nåtta(N8)
Jag blir alltid lika fascinerad av det där, att det går att ringa med kameran! Zeissoptik lovar ju bra bilder, och dessa är faktiskt finfina. Åtminstone i det här lilla formatet. Skärpa och färger helt OK. När du nu inte har vattenpass i kameran, så kanske du ändå skulle tillåta dig att beskära bilderna så att horisonten blir vågrät. Ett hav som lutar vackert ned mot vänster blir en smula absurt :-)

Annars är det alla tiders att kunna ta med en kamera överallt, man vet aldrig när bra fototillfälle dyker upp. Och då verkar detta redskap ganska perfekt.
Svar från Pia-kristina 2010-10-28 02:22
Ja visst är det konstigt med mobilkamera och man undrar var t hän det bär med utvecklingen. Ja, jag kunde ju rätat upp bilden i datorn. Det är lite ovant att ta med en så liten kamera när man är van vid D300:an. Jag är riktigt glad för den här faktiskt och just för att man har den med överallt.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver