Idag har det varit en jävla skitdag..

om man nu får säga så. Började bra med att polisen stod med laserpistol och sköt mig i dag när jag var på väg till ett möte på jobbet vi elvatiden, normalt sett kör jag vid ett-tiden. Så nu är jag 2800 kr fattigare (fortkörning). När jag kom till mötet fick vi reda på att en antälld på företaget fått sparken, pga av att denna person vid en företagsfest slog en annan på käften och naturligtvis bjöds det på alkoholhaltiga drycker på denna tillställning, själv var jag inte med på denna tillställning.

Naturligtvis helt fel att slåss enligt min mening men det råder en tryckt stämmning och vår chef var ledsen och till saken hör att personen i fråga är en bra och duktig medarbetare. Hans liv slogs omkull.

Tre barn att försörja och den yngsta bara över året.

Jag säger som så att livet hänger på en skör tråd. Pratade med min kompis som jag känt sen ungdomstiden och hon sa att hon inte sovit en blund efter hon läst och hört om en person, jag tror att det var en kille, som tog sitt liv framför en webkamera och la ut detta på nätet där de flesta trodde att det var ett skämt.

Min vän har förlorat inte bara en utan flera i sin omgivning som valt att ta livet av sig, bla hennes första stora kärlek och hennes mamma som var troende i Jehovas vittnen. Hon berättade att hon drömt mardrömmar och varit så ledsen att hon inte kunde gå till jobbet.

Livet far fram med oss och jag tänker just nu på de som inte har det så bra av olika anledningar, mina böter på 2800 är inget att gråta över. Pengar är bara pengar som en vännina till mig brukar säga, hon känner sig rik när det inte är minus på kontot när lönen kommer även om det bara är en krona där.

Hon är den mest generösa person jag känner.

Finns det liv finns det hopp. Mitt liv har inte heller varit så lätt alla gånger och jag tror att det är därför jag är så tacksam idag, jag har kärlek i mitt liv och det kom när jag minst anade det.

Livet är krokigt

Från det ena till det andra..

Här ett litet reportage jag läste idag: http://www.kristianstadsbladet.se/ostragoinge/osby/article1264633/Fotofantast-i-Osby-aumlr-Aringrets-samlare.html

 

 

 

 

 

Inlagt 2010-10-15 01:13 | Läst 2545 ggr. | Permalink
Ja minsann, det var en del dystra reflexioner du kom med där! Om man tar själva sakfrågan, så tvivlar jag starkt på att ett bråk på en fest är giltig orsak till uppsägning. Jag känner ju inte detaljerna, men den som fick sparken borde se om det inte går att få upprättelse. Den som fick smockan kan förstås begära skadestånd, men det är ju en helt annan sak och har inte med själva jobbet att göra. Men kanske det var en chef? Det hjälps nog inte.

Att åka dit för fortkörning är en risk man tar, ifall man inte är väldigt strikt med hastighetsbegränsningarna. Man måste vara medveten om det. Visserligen är risken kanske liten, men den finns där.

En fin bild i alla fall på svanen. De är så vackra i formspråket, men ena riktiga busar, de där svanarna.
Svar från Pia-kristina 2010-10-16 00:41
Tyvärr är det nog så att smällen han gav, vilken var ganska grov eftersom den slog ut flera tänder, det är dessutom polisanmält, är enligt företaget så allvarligt att uppsägning är det enda rätta trots att den anställda skött sitt jobb klanderfritt i 22 år.Anledningen till smällen påstås vara att han känt sig provocerad,
Företaget hanterar misskötsel på detta sätt. Det finns regler för vad misskötsel är och det anses som ett brott mot anställningsavtalet och det ska finnas saklig grund och den som inte fullgör sina skyldigheter kan sägas upp. Det finns en hel del skyldigheter så som olovlig frånvaro, arbetsvägran, brottslighet och ja tom inkompetens, illojalt beteende som tex att prata illa om arbetsgivaren och sprida lögner (jag vet hur många som helst som brutit på just denna punkt inklusive mig själv med att prata skit om min arbetsgivare) att vara berusad på jobbet är ej heller tillåtet men att bjuda sina antällda på sprit vid festligheter är tydligen ok, våld, hot eller hot om väld på arbetsplatsen eller vid arrangemang som har koppling till företaget är saklig grund för avsked eller uppsägning och en höstfest för anställda, där arbetsgivaren bjuder på alkoholaktiga drycker ses som ett arrangemang som har koppling till företaget.
Det innebär att han blir av med sitt jobb och blir av staten dömd för misshandel, han hamnar då i brottsregistret och det kan vara en belastning när man söker nytt arbete.
Jag förvarar absolut inte våld men livet kan ta en vändning när man minst anar det och hans sambo var idag runt olika avdelngar och pratade om det, vilket jag tycker är oerhört starkt, hon har startat en namninsamling.
Ja, det gick ovanligt långsamt eller i laglig fart idag när jag körde till jobbet.
Brukar trösta mig med att räkna ut "böter/antal körda mil sen förra bot" brukar bli under kronan milen, inte så farligt om man jämför med bensin pris och andra bilkostnader :)
Svar från Pia-kristina 2010-10-16 00:43
Jag tänkte faktiskt så och det är mer än tjugo år sedan jag fick böter för fortlörning så det är ok.
Om det var så att den som gav smockan var berusad anser jag att arbetsgivaren borde ge honom hjälp då han uppenbarligen har problem med alkohol.

Angående bilden så kom jag att tänka på en rad av Dan Berglund:
"Hon kallade min mandom för en svanehals.
Med följd att den vägrade tjänstgöra alls."

Hoppas du får en bättre fredag!
Svar från Pia-kristina 2010-10-16 00:46
Jo han var berusad av alkohol som företaget bjudit på och ja, hjälp hade varit bättre.
Ja, dom raderna varit ju riktigt roliga ha ha..
När motgångarna hopar sig kan det kännas tungt. Men vi får hjälpas åt så vi inte fastnar i misströstans träsk. Vänner som ställer upp och lyssnar betyder i regel mycket. Så är det i alla fall för mig, sedan händer det ibland att jag själv får ställa upp som lyssnare.

Tänker på några kloka ord av Erik Axel Karlfeldt: "Min egen klagan vill jag ödmjukt dränka i världens mäktiga sorgebrus, och minnas: Vad den ringe nu bör skänka är ej sitt mörker, men en glimt av ljus".
Svar från Pia-kristina 2010-10-16 00:48
Ja, det är viktigt att ställa uppoch så fina rader av Karlfeldt. Tack Urban!
Nej, det var ingen vidare dag. Nu kan ju allting hädanefter bara bli bättre. Fin bild på svanen som har järnkoll. Se på blicken den ger dig.
Svar från Pia-kristina 2010-10-16 00:50
Tack Torbjörn och ja det känns redan lite bättre!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?