En arbetsplats med en massa skyltar

 Hade min kompaktkamera med igår på mitt arbete, tänkte bara klicka lite bilder utan att tänka för mycket. Här är en bråkdel av av alla skyltar .

 

 

Mitt arbetsfordon väger si så där 70 ton

 

 

 

Vissa lastar lite konstigt.

H

 

 En liten växelspak

 

 

 

 

 

 

 Inte så ofta man ser en sån här skylt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Undrar ni var för industri, jo här tillverkas vitt kopieringspapper.

 

 

 

 

 

Inlagt 2010-09-11 12:10 | Läst 2272 ggr. | Permalink
Det är alltså du som kranar den där biffiga trucken? Ditt jobb är en småpojksdröm ju :-)

I alla fall, dessa storindustrimiljöer är väldigt speciella. Ligger på något sätt utanför normala (?) mänskliga erfarenheter. Jag upplevde det när jag i min ungdom arbetade på den sedan länge nedlagda telefonfabriken i Misommarkransen i Stockholm. Det här pappersbruket har förstås mycket större yta och tillverkningen är mycket annorlunda. Men det är samma känsla av något som jag nog mest känner som främlingskap. Jag vande mig aldrig. Fast jag är entusiastisk användare av såväl kontorspapper som telefoner :-)

Det känns i alla fall viktigt att dokumentera dessa väldiga arbetsplatser i bild. Det känner man när man ser motsvarande foton från 100 år gamla industrimiljöer. Det är sådana viktiga stycken av vår historia.
Svar från Pia-kristina 2010-09-12 22:14
Ja det är en biffig maskin och visst undrar man ibland vad man håller på med. Det är som en liten by hela industriområdet. In stoppar man ved och ut kommer det vitt papper. En rolig historia om ett besök av skolungdomar på mitt jobb var att en skolklass som gått runt och sett produktionen från att veden kommer in till att pappret lastas ut på utlastningen. En kille tittade bort mot vedgården och undrade vad all ved användes till. Det var nog lite ogreppbart för honom.
Imponerande att du kör den STORA och tunga maskinen!
Kul att få se bilder från din arbetsplats.....flisåkare...och rökning tillåten :) Fisåkare däremot , brukar jag hamna bakom ibland när jag är ute och kör, du vet dom som tankat bromsolja :))))
Svar från Pia-kristina 2010-09-12 22:15
Ha ha, du är rolig du Christina. Fisåkare..
Vad mysigt att du hänvisade mig hit. Jag har nu fått följa med dig på en arbetsplats som inte vem som helst får fotografera.
Min man har också tittat på dina i bilder. Han säger "vad intressant" att få se.

Sköt om dig väl
hälsar vi båda
Gun-Inger
Svar från Pia-kristina 2011-10-21 22:37
Tack och vad kul att ni gillade mina bilder från mitt fd jobb. Ha det gott!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?