Runt Hanö

en tidig morgon, åkte jag och Gustav, vi hade bestämt att åka ut innnan solen gick upp. Klockan halv fyra hade vi bestämt och jag hade laddat bryggaren så att vi skulle ha kaffe med oss. Jag gick upp och cyklade till hamnen med termos och kameran, Gustav var redan på plats och hade startat båten och vi körde ut och jag upptäckte att batteriet till kameran inte var med, så det var bara att vända och jag hoppade i land och cyklade hem för att hämta batteriet, tur att man bor så nära. Vi kom i väg och fort gick det, ca 25-30 knop. Gustav är född på Hanö och en van sjöräddare, så det kändes tryggt. Han kan varenda sten om man säger så. Vi småpratade och saktade in nära Hanö och det var gott om fåglar där, såg strandskator, ejdrar med ungar, gravänder och en häger. Vi stängde av motorn och bestämde oss för att dricka en kopp kaffe. Gustav berättade om sina år på ön.

Sen startade vi och körde mot hallarna som ligger en bit utanför Hanö, några klippor som ser ut som några små stenar på håll, men de var betydligt större än jag tänkt mig. Förr hade hanöbor krokar på klipporna som sälarna sen fastnade i. Tyvärr såg jag ingen säl idag, trots att sälbeståndet har ökat markant här i dessa vatten.

Hanö fyr

Ja det gick undan, så kameran hann inte med

Solen gick upp och vi satt och drack kaffe vid halv fem tiden

 

Ja, det var en härlig tur...nu tar jag nog lite sömn..

Inlagt 2010-07-07 07:26 | Läst 3104 ggr. | Permalink
Ytterskärgården tröttnar man aldrig på! Mycket inspirerande bilder, men usch så stora de blir när man klickar på dem! Fungerar inte alls på min 19"-skärm.
Svar från Pia-kristina 2010-07-08 11:12
Ja, det hände något skumt med bilderna när jag lade upp dem, få se om jag kan justera det. Tack Ernst!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver