Bättre sent än aldrig.

I dag kom Iris och hälsade på mig i Hörvik, vi har känt varandra i över tjugo år och faktiskt jobbat i hop på 80-talet. Hennes man drev ett diskotek där jag jobbade lite extra. Iris är född i Kina och när hon var femton år kom hennes familj till Sverige, föräldrarna flyttade så småningom tillbaks till Kina. Iris stannade i Sverige och här träffade hon sin man som är från Vietnam och hans pappa var kines , så därför lärde han sig kinesiska som barn.

Iris berättade i dag att hennes far ringt från Kina, han är 90 år fyllda och sa att han ville ha en digitalkamera, eftersom de är dyra i Kina så lovade Iris köpa en här i Sverige och skicka till honom och så har hon gjort. Han har fått kameran och hört av sig, tyckte det var ganska komplicerat men han skulle läsa manualen och kanske gå till en fotohandlare och fråga om råd.

Fantastiskt tycker jag, det är aldrig försent att lära sig något nytt.

Har sålt ett 70-300 tamron objektiv idag, hade det till min förra kamera, så jag tog en avskedsbild med den, den har ju även makrofunktion, har inte använt det så mycket. Har aldrig tyckt om detta objektiv egentligen, vi har aldrig blivit kompisar. Jag tycker det är alldeles för lätt.

Var även i går hos en en elkedja som även säljer kameror och objektiv, pratade med en som hade Sigma 70-200  till canon och som var nöjd med det. Priset skiljer ju sig markant från orginalobjektiv.

Är det någon som har erfarenhet av detta objektiv?

En trevlig helg till alla!

Inlagt 2010-06-18 22:16 | Läst 1823 ggr. | Permalink
Härligt med 90-åringen som börjar odla ett nytt intresse! Hoppas att han inte kör fast utan verkligen utforskar sin nya dyrgrip.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver