Jag tjuvstartade idag

med matjessill och färskpotatis eller nypotatis som vi säger här hos oss och på riktig listerländska heter det nypäror. Handlade nypotatis i affären och gick sedan till vår lokala sillinläggningsbutik och köpte matjes och gissa om det var gott?

Jag njöt och jag har flera år sagt när jag äter det första gången att jag skulle kunna livnära mig på detta hela sommaren.

Det känns som midsommaren kommer sent i år så det var kanske det som gjorde att jag tjuvstartade.

Den riktiga sommarvärmen har dock ej infunnit sig än, men i morgon lovas det fint väder.

För övrigt har vi fullt upp med inredning av gallerian och idag monterade vi ner en gammal vävstol som vi inte vetat var vi ska göra hän, men det verkar som det löser sig. Det kommer  till användning.

En kille med en bakgrund och uppväxt som innehållit mycket ska använda denna vävstol. Fantastiskt tycker jag.

Läs mer här http://www.blt.se/nyheter/solvesborg/fran-maputo-till-solvesborg(1960630).gm

 

Inlagt 2010-06-15 23:48 | Läst 2086 ggr. | Permalink
Kanske midsommaren är sen i år :-). Här hade vi en ovanligt tidig vår, men den är inte slut än! Matjessill har jag inte ätit sedan jag lämnade Sverige för sex år sedan. Det vattnas i munnen på mig när jag ser din bild :-) Det finns nog att köpa i storstan, men vi åker ju aldrig dit.

Vilken bedårande saga med den afrikanske gossen som blivit vävare och konstnär!
Svar från Pia-kristina 2010-06-16 10:38
Jag förstår att det vattnas i munnen på dig Ernst om du inte ätit sill och nypäror på sex år. Jag vet inte om jag klarat av det, faktiskt. Ja, det är fntastiskt kul att Domingos får användning av vävstolen.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver