Då har Sweden rock dragit igång

igen och vår lilla kommun är invaderad av svartklädda (mestadels) hårdrockare och det är sannerligen ingen ren ungdomsfestival, snarare medelålderfestival. Var inne i stan i går och där såg man många som anlände med tåg och därifrån går bussar i skytteltrafik till Norje som ligger strax utanför Sölvesborg. Det är många som får ett rejält uppsving under festivalen, nämnas kan ju tex att systembolaget går för högtryck under dessa dagar. Det är många som är engagerade i festivalen och lilla Sölvesborg har hamnat på kartan och kommunen har förstått hur mycket den drar in för lokala näringsidkare . Framförallt ägarna tjänar massor av pengar http://www.sydostran.se/index.86770---1.html

Röda korset har sjukvårdare på plats som jobbar ideellt hela veckan och en av mina vänninor har så gjort i många år och hon tycker det är så positivt och ställer gärna upp.

Vi brukar besöka festivalen med båt men i år har vi inte köpt biljett, vi kör från lilla Hörvik och det tar ca en timme.

Har några favoritbilder från festivalen , här är två.

Den är från 2006 och jag kan titta länge på denna bild, kvinnan i mitten med det långa svarta håret ser spännande ut och tjejerna som går med målmedvetna steg , killarna som diskuterar, ja det finns lite av varje.

Favorit nummer två är egentligen bara rolig om man vet att den är tagen på Sweden rock , det är så komiskt att man faktiskt säljer ballonger och sockervadd bland hårdrockare och det här lilla ståndet stod inklämt mellan stora tält.

Får se om jag lyckas ta några roliga vimmelbilder i år. Vill man fota människor så finns det en del att välja på, 33 000 besökare räknar man med iår.

 

Inlagt 2010-06-10 09:18 | Läst 2218 ggr. | Permalink
Ser fram emot bilder//Leffe
Trevligt reportage!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver