Projekt på gång..

Gamla skolan ska bli vårt galleri, skolan är byggd nån gång i slutet av 1800-talet och består endast av en sal, på övervåningen var det lärarbostad. Det har under årens lopp använts även som post, bio och här har även varit disco, men för längesen och senare som museum.

Nu har vi fått tillgång till detta vackra hus som ligger vid hamnen i Hörvik. Idag var jag och packade ner saker, till min hjälp hade jag Kaija som också ska vara delaktig i galleriet,  och det fick göras varsamt. Alla föremål ska flyttas till bygdegården och där finns en sal där allt ska stå.

Det blir en fin lokal för vårt galleri och där ska vi även ha turistinfo.

 

När jag kom hem stod jag och beundrade vårt äppelträd som blommar  och då dök den härt talgoxen upp och ville vara med på bild.

 

Inlagt 2010-05-24 23:00 | Läst 2400 ggr. | Permalink
Vilken härlig lokal. Fast jag skulle nog vitmåla muren i bakgrunden och golvet dessutom. Då blir det så läckert!
Ja den ser ganska mörk ut muren och vi får de hur mycket vi hinner med nu till sommaren. Men jag måste säga att jag gillar det gamla trägolvet som det är.
Är det den gamla skolsalen som visas på bilden? Då undrar jag över övervåningen, det finns ju ingen?

Jag antar att om ni renoverar något så är ni väldigt varsamma (jag hör inte själv till vänner av vit akrylatfärg).
Svar från Pia-kristina 2010-05-25 23:30
Jo, det är den gamla skolsalen på bilden och lärarbostaden är på vinden ovanför där jag står med kameran. Vi kommer nog att behålla den gråa väggen som den är och även golvet. Vi måste vara väldigt varsamma med vad vi gör,
Spännande lokal :-) Men måla varken golv eller mur, golvet ser underbart ut, som det är, och muren kan ni ju hänga lakansväv för, om den känns för mörk?

Härligt ljus i sista bilden :-) Fruktträden blommar för fullt här också, våren är underbar :-)
Svar från Pia-kristina 2010-05-25 23:35
Ja, det är en spännande lokal, jag gillar också det gamla trägolvet. Det finns många möjligheter i dennna lokal och det ska bli spänande att inreda det.
I dag har vi haft riktigt busväder, det har blåst så mycket och jag hörde att Hanö haft vindbyar uppemot 28 sekundmeter, i morgon ska det lugna ner sig och det lovar bra väder.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver