En legend gar gått ur tiden

Sångaren Ronnie James Dio har avlidit efter en tids kamp mot cancer. Han hade en lång och framgångsrik karriär inom hårdrocken, både som soloartist och som sångare i band som Black Sabbath, Rainbow, egna konstellationen Dio och ”gubbrockbandet” Heaven and Hell.
Såg Heaven and hell på Sweden rock festival  förra året som vi brukar besöka varje år jag och min man. Vi kör dit med båten och ligger i kanalen och har så gjort i flera år. Sweden rock är en stor händelse i våra trakter, ca 35 000 personer besöker denna rockfestival som blivit en av de största hårdrocksfestivaler.
Mitt förhållande till hårdrock är starkt även om jag inte är en fanatisk hårdrockare. Det är en en musik som jag växte upp med på sjuttiotalet, med två äldre bröder som lyssnade mestadels till hårdrock och däribland Black Sabbath, men även många andra band.
Tog ett par bilder förra sommaren, de är tagna på storbildskärmen under Heaven and Hell konserten. Det var svinkallt så jag såg ej hela konserten.
Jag kan varmt rekommendera ett besök på Sweden Rock, här möts flera generationer och det är en otroligt varm och vänlig stämning, inte alls som man skulle kunna tro.

 

 

 

Inlagt 2010-05-18 22:40 | Läst 3648 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?