ljuvliga barn

Världen ska utforskas och allt är så spännande, behövs inga dyra leksaker

Det behöver inte jag heller även om jag ibland kan sukta och längta efter vissa objektiv till min kamera. Jag sitter och funderar och har en känsla som jag hade som barn när sommarlovet började, skolavslutningen och sen en lång frihet. Körde hem klockan sex i morse från mitt jobb, då de flesta börjar sin arbetsvecka. Tre månader har jag nu ledigt från mitt jobb, det blir lite andra jobb men jag behöver inte passa arbetstider och arbeta med en del som jag egentligen inte vill arbeta med.

En frihetskänsla och samtidigt undrar jag hur det ska gå. Har också infunnit sig en känsla av frihet vad gäller mitt fotande, jag fotograferar och tillåter mig att va helt fri. Det är en känsla som successivt kommit till mig och det känns behagligt. Jag har utforskat min kamera och lär fortsätta med det.

 I början av mitt fotande och framförallt när jag publicerade bilder på nätet, inte här på den här sidan, så råkade jag ut för några skärpepoliser och jag blev låst i mitt fotande. Skärpan var det enda som räknades och fanns det ingen sådan så var det inget att ha. Hade en lång konversation med en sån polis och det visade sig att denna person utsatts för samma sak. Så det är som med mycket annat att den som utsatts för något gör själv likadant, självklart inte alltid men många gånger är det så.

Så det här med att ge kritik åt andras bilder har jag slutat med eller jag letar inte efter fel, tycker jag om nån bild så talar jag om det, och jag är numera inte intresserad av att lägga bilder i olika bildpooler.

Jag tycker om att titta på bilder, tycker om att ta bilder och utforskandet fortsätter.

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2010-05-17 23:36 | Läst 1966 ggr. | Permalink
Jag har sagt det förut och upprepar det gärna: här på FS är vi duktigare i att fotografera än att ge bildkritik. Även jag har alltmer tappat intresse för kritikaspekten, trots att den säljs in så skickligt av FS-redaktionen.

Pedagogiskt utformad kritik kan hjälpa mig att utvecklas, men konsten att ge sådan är det få som behärskar.

Dyra leksaker behövs väl i och för sig inte, men jag har en önskelista för utökning av min fotoutrustning. Jag har inte gjort någon noggrann priskalkyl, men den rundar säkert på 50 tusen kronor. Ändå måste jag säga att den utrustning jag har är långt ifrån uttömd. Så det är inget synd om mig!

Så jag gör som du, njuter av bilder, roar mig med att fotografera när lusten faller på och utforskar de möjligheter jag har och kan upptäcka.
Svar från Pia-kristina 2010-05-18 22:13
Min önskelista är ganska lång men jag kommer långt med det jag har.
Nu hann jag inte läsa din text riktigt...fastnade i de söta barnögonen :)
Herregud så söööööööt...och vilka underbara bilder du tagit på detta lilla liv. Den softade bakgrunden och det mjuka , skira ljuset....helt fantastiskt!!!

Nu måste jag till jobbet!!!
Krammmm
Svar från Pia-kristina 2010-05-18 22:14
Tack Christin och kram till dig också!
Känner så väl igen det där.... När jag började fota, så var skärpan, och tekniken, allt jag fokuserade på, men bilderna blev ju platta och tråkiga, sedan när jag vågade börja bryta mot reglerna, och tänka mer på känsla, än teknik, så blev jag mycket oftare nöjd med bilderna.


Härliga bilder, visar verkligen utforskandets glädje :-)
Snyggt Pia-kristina :-)

/Jörgen
Svar från Pia-kristina 2010-05-18 22:14
Dina ord värmer!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?