inte alltid sams..

Ja, det är ju inte vi människor heller, vi kan verkligen bli så sneda på varandra och vissa konflikter löses aldrig. Intressant var det i dag att betrakta ungsvanar, ett helt gäng på si så där 30-40 stycken. Med jämna mellanrum är det någon som börjar jaga och fightas.

Ägnade en bra stund i dag åt att betrakta detta, ja det är ett skådespel som heter duga.

När jag senare cyklade hem träffade jag en av våra lokala fiskare och undrade om han hade någon färsk torsk och det hade han, jag cyklade i värg och fick köpa färsk färdigfilead torsk, panerade lite lätt och stekte i smör, kokte några potatisar och skirat smör till det och gissa om det var gott.

 

 

Inlagt 2010-05-11 21:08 | Läst 2768 ggr. | Permalink
Nej svanar kan vara stygga, både mot varandra, och mot andra fåglar.....
Men ett fascinerande skådespel är det, har själv ägnat kvällen åt att studera fiskande måsar och tärnor. Så skönt att sitta där och bara njuta, medans solen sakta sjönk :-)
Log stort när jag fick se fjärde från slutet, där ser den inte speciellt graciös ut ;-)

/Jörgen

PS. jo stekt torsk är den godaste fisk som finns :-)
Svanar är ena riktiga knölar! Det är väl därför de kallas knölsvan antar jag :-D

Nyfångad och färsk atlanttorsk, direkt i stekpannan, milde gud, jag får hallucinationer! Det är åratal sedan jag åt det, kan knappt minnas när. Stillahavstorsken kan inte jämföras.

Jag får trösta mig med hälleflundra, sådan finns fortfarande här. Men den finaste laxen, s k sockeye, är nästan försvunnen. Det är väl mest vattenregleringar och förstörda lekvatten som gått hårt åt den.
Svar från Pia-kristina 2010-05-13 10:50
Om du skulle ha vägarna förbi Hörvik nån gång lovar jag att bjuda på färsk torskfile`.
Vilka fina bilder....vackert ljus också!
Här är det bara mulet och grått, blir snart tokig på det här vädret...man vill ju ha vår och lite värme nu.

Tack så mycket för din grattishälsning i gästboken.
Jag säger grattis till dig också....vi är ju oxar båda två, eller hur!?

Idag fyller mina tvillingar 23 år....herregud, var tar tiden vägen?

Ha en bra helg...kram!!
Nästa gång jag åker förbi Hörvik ska jag slå en signal i förväg! :-D

Sanningen att säga är ingen Sverigeresa planerad under överskådlig tid. Det skulle vara fint att vara några dagar i Sverige, men kostnaden och besväret att ta sig dit avskräcker. Eller om motivationen är för svag. Så olika människor känner för sådant. Många som flyttat hit talar fortfarande om att åka hem när de ska till Sverige. För en del tycks det vara näst intill livsviktigt att göra det, helst en gång om året. Det roligaste de vet, och de ser fram mot det under lång tid. Så varför flyttade de hit? Finns säkert en bra förklaring, men ändå blir jag förbryllad.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver