Utanför mitt fönster 24

Ingen sol direkt och inget regn heller men idag är det behagligt varmt i Hörvik. Dan Broström har nu lämnat Hörvik. I morgon är det valborg och som det brukar så ska det firas på stranden här och i år får de elda till skillnad från förra året då det var eldningsförbud.

Vårt kommunalråd Helen Björklund, kommer till lilla Hörvik för att hålla tal. Dessutom blir det sjösättning av alla fritidsbåtar i morgon, så det blir mycket folk här hela dagen. Vår Calypso ska också i imorgon, känns bra och nu har man en fin tid framför sig, hoppas jag.

Calypso köpte vi på västkusten för ett antal år sedan, närmare bestämt Kalvsund. Det är en Stigfjord 27 och vi har haft mycket glädje av henne. Det roliga är att vi har inte sett en enda likadan här i Blekinge, de är säkert mycket vanligare på västkusten.

Den här bilden är tagen när vi fick hem henne till hörvik för exakt tre år sedan.

Då hette hon Albertina.

 

Inlagt 2010-04-29 22:13 | Läst 6163 ggr. | Permalink
Aha, en Stigfjord 27, jo dom var väldigt vanliga här förr om åren, men tror dom flesta sålts begagnade till andra delar av landet, och Norge. Dom var väldigt populära i Norge ett tag. Fast dom gick över till att göra mer yrkesinriktade båtar i början på 80-talet, tror att konkurensen blev för stor då, av båtar , som såg mer moderna ut.

Ha en skön valborg :-)
/Jörgen

Ps. jag ser nästan Stigfjorden från mitt fönster, fjorden som dom är döpta efter :-)
Jo jag har hört att de tillverkar mer fiskebåtar, vår stigfjord är en -86. Den var otroligt välskött när vi köpte den och ja det är den fotfarande, min man sköter henne bra. Vad kul att du ser stigfjorden från ditt fönster. Önskar dig också en riktigt trevlig Valborg.
En härlig båt, påminner lite om en Albinkryssare. Sådana båtar görs väl inte längre, nu ska det vara planande båtar som sprider ett fasansfullt oljud omkring sig.
Svar från Pia-kristina 2010-04-30 21:51
Nej det är nog inte så många sådana som tillverkas idag och jag tycker att många av de nya är ganska charmlösa och plastiga och ja, de planar och låter..



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver