Utanför mitt fönster 13

Soligt men ganska blåsigt, dock ej så kalla vindar idag..

Lite senare kom den första segelbåten till Hörvik i år och när jag gick en runda med hunden träffade jag mannen, en ensamseglare och pratatde med honom.

Han hade startat i malmö och var på vär till Haparanda. Jag besökte Haparanda förra året i September, eftersom jag har släkt där, så det var ju lite kul. Han beräknade komma tillbaks till malmö i slutet av september. En riktig långseglats.

Det händer ganska ofta att man träffar spännande personer som är ute på långresor i båtar här, träffade ett finskt par förra året som var på väg hem från en ett års vistelse i Frankrike. En Amerikansk segelbåt var här förra sommaren, ja tom med någon som skulle paddla med kanot till Haparanda har varit inom här, optimistjolleseglare från Malmö... En ensamseglare träffade vi i Simrishamn förra sommaren, en kille som seglat från England med en liten segelbåt på sex meter, ingen lyxig utrustning, han ankrade utanför piren, hade väl inte råd att betala hamnavgift, han frågade om han fick titta på våra sjökort och självklart fick han det, han hade ingen gps. och där var en kvinna från Finland ensam i sin motorseglare..ja det blir en del möten.  En del väljer att inte köra in i hamnen här i Hörvik och då brukar de ankra utanför vårt, så ibland händer det att det ligger nån båt här ute ..

För ett antal år sedan var jag med min far på segeltur, vi seglade runt Bornholm och det var en fantastiskt fin resa, bara jag och pappa, vi hade jättebra och fick umgås. Några år efter dog han hastigt och jag är så glad, för att vi gjorde den resan.

På den turen hade jag en bok med som jag läste, Jungfruresan av Tania Aebi, en ung tjej som seglade jorden runt. Det var en fantastisk läsning, speciellt när man var på segeltur. Vi diskuterade boken jättemycket, jag och min far. Vi döpte pappas segelbåt till Varuna, precis som Tanias båt hette.

Varuna finns numera här i Blekinge längre österut.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tania_Aebi

Ja då kan man säga att båtsäsongen är i gång..

Inlagt 2010-04-18 16:18 | Läst 1510 ggr. | Permalink
Milo Dahlmans expeditioner går inte av för hackor heller! Nu är hon för andra gången på väg till Antarktis:

http://artemisia2.blogspot.com/

Denna gång tydligen mycket bättre utrustad än förra gången.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver