Utanför mitt fönster 5

Vaknade alldeles för tidigt idag, halv sex. Hunden har varit lite orolig inatt och gnällt. Gick upp och släppte ut henne en sväng och tänkte att det lika bra att börja dagen. Jag tycker det är något visst med lördagmornar, i alla fall om jag är ledig. Tycker om att sätta på kaffet, lyssna på radion, helst P1 naturmorgon. Läsa tidningen i lugn och ro.

Vissa lördagar då jag jobbar, börjar jag redan kl sex och går upp tjugo i fem och det är något speciellt med dessa lördagar också. Kaffe kl sex och lite snack innan dagens arbete startar. Vi brukar alltid laga till någon god middag och det kräver lite planering i arbetet för att man ska hinna med det också.

Mina arbetskamrater består av män, jag är ensam tjej och har jobbat så i många år. Men det betyder inte att jag står vid spisen på jobbet, nej alla är i stort sett lika delaktiga i matlagningen.

Matlagningen har en social funktion och jag tycker den skapar trivsel och en viss samhörighet.  Sist åt vi en utsökt älgkalops, en av mina arbetskamrater är en hängiven jägare, så han stod för tillagningen och köttet.

I dag har jag ätit kokt ägg och inlagd sill till frukost som för övrigt tillverkas här i Hörvik i bygget till höger i min bild. Sillen läggs in helt utan hjälp av maskiner, allt görs för hand och receptet är jättegammalt. jag har ätit en närproducerad frukost i alla fall en del av frukosten.

Utanför mitt fönster 06.45

Ser ut som en brand bakom hustaket.

En trevlig lördag!

Inlagt 2010-04-10 07:54 | Läst 1808 ggr. | Permalink
Vilken vacker soluppgång! Och så sillinläggningslokalen i blickfånget, det blir ju nästan lite poesi på något sätt :-)
Ja det kallar jag närproducerat :-)
Underbar morgonbild :-)
Svar från Pia-kristina 2010-04-11 00:37
Tack Jörgen!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver