lite av varje

Valborg utan brasa

Här nere i Blekinge är det så torrt att det råder eldningsförbud så det det blir inga brasor här. Vårens ankomst får firas utan eld. Det blir tal och körsång på stranden i Hörvik. Vädret är sommarvarmt här och man undrar om det kommer ett bakslag med regn och hagel längre fram. Jag har alltid älskat maj månad. Men jag tycker att månaden ofta går så fort och ofta är den ganska hektisk.

Jag är född i maj månad  så det var under barndomen också den bästa tiden. Där jag växte upp var det en stor marknad varje år kring min födelsedag. Det var karuseller och marknad med alla möjliga stånd. Från det att man vaknade till det stängde var man på marknaden. Kända band uppträdde där.  Kaffekopparna var en favoritkarusell.

För några år sedan var jag på marknaden med min mans dotter som då var 16 år och jag blev lite nostalgisk och föreslog att vi skulle åka kaffekopparna, vilket jag ångrade bittert efteråt. Det snurrade så fruktansvärt och jag blev så illamående och det varade i flera dagar. Kunde knappt köra bilen hem. Så aldrig mer kaffekoppar för min del.

En trevlig Valborg !

 Postat 2009-04-30 10:49 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Havet som tema

Börjar närma sig utställning för min del, nu är det inte bara jag som ställer ut, flera lokala konstnärer av varierande slag. Förra året var det under påskhelgen men så ej i år. Påskhelgen är ju annars den stora konsthelgen här i södra Sverige. Mitt tema blir havet, jag har tänkt som så att i den värld vi lever i nu, som är så fullmatad med synintryck av olika slag,  matas vi med information och varor av alla slag. Det är inte många stunder som vi bara omringas av ingenting och nu menar jag inte att ingenting är något negativt. Att vila ögonen på ingenting och bara ta det till oss. Att se något som man inte behöver fästa blicken på att ta till sig färger. Att man kanske inte behöver åka till andra sidan jordklotet för att se något vackert eller uppleva något. Se det som finns omkring oss och bara vara.

Postat 2009-04-27 14:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Man tager vad man haver..

Kristider innebär sämre tider men jag tror inte att det alltid är så dåligt att vi i bland krisar. Nu pratar jag främst om det ekonomiska krisen vi befinner oss i, finanskrisen. Själv är jag inte drabbad på så sätt att jag blivit av med jobb ännu men man kan ju aldrig känna sig säker. Kriser i det privata livet kan  vara, utvecklande.

Kan det inte vara så att det i många fall föder nya ideer och kreativiteten växer. Man söker nya lösningar och blir kanske mer aktiv på så sätt. Man kanske sätter mer värde på det man har och kanske ifrågasätter man mer sitt eget liv. Kanske blir det en sport att försöka spara och vara lite återhållsam.

Känner själv i alla fall att jag ofta tänker att behövcer jag verkligen det här eller kan jag göra något själv. Känns som man blivit mer eftertänksam. Det tror inte jag är så farligt, tror snarare att det är nyttigt.

Igår körde jag och min man till ett köpcentrum här i närheten som säljer precis allt och lite till. Min man tänkte handla båtfärg eftersom båten ska sjösättas om en vecka. Jag skulle inhandla några växter. Vi gick där och hittade vad vi skulle och tittade lite på andra prylar. Kom till några korgar där de hade tio-kronors prylar. Jag vet inte om ni sett att flera affärer kör med dessa tiokronors grejor. Där brukar finnas allt möjligt som örontops, pennor, penslar och plastbyttor, ja precis allt möjligt kan det vara. Har ofta tänkt att hur i allsindar går detta ihop sig, vem gör en förtjänst på detta och något som jag ofta tänkt när jag tittat på något är att vem har tillverkat denna och var har den tillverkats och hur långt har den transporterats för att hamna i en korg i en stormarknad i Sverige?

Hur som helst tittade jag lite i korgarna där och fick i händerna en slags matta i folie, det stod att det är en matta för att skydda framrutan på bilen från frost men går även att använda för att skydda inredningen mot stark sol.

Häromdan pratade jag om att köpa en reflexskärm för att använda vid fotografering och jag vet att de kostar några hundralappar. Här stod jag nu med en  folieliknade matta och genast satte min tankeförmåga igång och sagt och gjort, jag köpte denna matta för tio-kronor. När vi kom hem tog jag fram mattan och vek den dubbelt, kom på att jag kanske kan lägga en pappskiva i mellan för att den ska bli något styvare och lättare att hålla och rikta.

Min man fick agera testperson när jag provade den. Eftermiddagssol . Så här blev resultatet.

 Här utan reflexskärm

 

Här med reflexskärm som han faktiskt håller själv. En viss skillnad, ser att det är en ljus  fläck på tröjan men det här var ett snabbtest.

 

Vad drar jag för slutsats av detta. Jo, att jag blev väldigt glad när jag kläckte den här ideen. Billig var den också men forfarande undrar jag vem, hur och var kommer de ifrån dessa tio-kronorsprylar.

 Ha det gott!Postat 2009-04-25 13:57 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Rocka loss

Börjar närma sig Sweden Rock festival, det blir femte året för min del, ska köpa en dags biljett. Vill se Marillion ett band jag lyssnade på under 90 talet och Johnny Winter, bluesspelande albinon från Usa. Vi bor nära festivalområdet, vi tar vår båt dit och brukar ligga i kanalen i Norje. Det har blivit en tradition. Vi är flera båtar som ligger där under festivalen. I vår båt har vi kojplatser så det är inga problem att sova där. Det är en hårdrocksfestival som bara ökat i populäritet och drar mer publik än Hultsfredsfesivalen. Stämningen är otroligt härlig. Det finns folk i alla åldrar och det är nog så att det är inte ungdomarna som dominerar.

När 30 000 personer kommer till ett litet samhälle som sölvesborg aktiverar det många. Kreativiteten är enorm det erbjuds massor av tjänster som lokalbefolkningen står för. Alla som äger stugor hyr ut den under dessa dagar. Bullar och frallor bakas. Systembolaget går på högvarv. Banken flyttar ut till festivalen så att besökarna kan ta ut pengar. Idrottföreningarna städar på nätterna och intäkterna går till klubbarna. Röda korset är på plats idagarna fyra med ideell sjukvårdspersonal som plåstrar om och baddar solbrända näsor. Det är en fantastisk stämning och alla lever upp.

 

Vistt kan det va gott med sockervadd och popcorn och trevligt med en ballong även om man är en hårdrockare.

 

 

 Postat 2009-04-23 22:36 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

E-post och kosläpp

Är det fler än jag som reklekterat över en viss nonchalans som brett ut sig mer och mer med e-postens intrång i våra liv. Vi uppmanas att i olika sammanhang anmäla våra intressen per e-post. Men varför är det så svårt för vissa att skicka en bekräftelse på att de mottagit mitt mail. jag stör mig oerhört på detta och jag tycker det spridit sig till vänner. Man svarar helt enkelt inte. Låter som jag är en bitter kärring men det är jag inte.

Nu är det inte så överallt, skickade häromdan en bild som tävlingsbidrag till en fototidning och där kom genast en bekräftelse på att de mottagit mitt bidrag och ett tack. Har även skickat till ett tv-bolag, ska inte nämna vilken och det var en intresseanmälan. Tror ni jag fick ett svar, nej det fick jag inte. Trots att de sitter med en redaktion, dvs anställda som tar emot och läser samtliga mail. Är det så svårt att skicka en bekräftelse eller ett litet tack?

Kan ju vara så att jag har ett stort bekräftelsebehov men jag tycker bara att det hör till god ton, eller sunt förnuft.

Från det ena till det andra, har tänk att försöka se ett kosläpp i vår. Jag har en kompisko som jag fotograferat, hon heter Linda, är 10 år och utsedd till årets mjölkko 2008. Visst är hon fin??Postat 2009-04-21 11:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 70 71 72 Nästa