Det fotas som aldrig förr..

Idag med tekniken vi har så fotograferas det som aldrig förr och fotot fungerar även som hjälpmedel idag. Vi kommunicerar med hjälp av foton. Ett exempel på detta är att man är någonstans och ser något man vill visa någon annan person som inte är på plats. Mobilkameran använder man och tar en bild och skickar vidare som mms.

Roliga händelser förevigas och kan delas snabbt och enkelt. Vad som däremot kan vara lite oroande är att vi kanske inte bevarar våra bilder som förr.

För min del har mobilkameran betytt mycket och jag är en flitig användare av den, jag tar dagligen bilder med den. Jag använder den för att marknadsföra mitt nya företag på facebook bla. Snabbt och lätt går det.

Här ett lite axplock med bilder som jag tagit med min D300.

Vad gör man med en sån här, springer på hjul kanske?

Dags att plocka in trädgårdsmöblerna .

Detta hus i Hörvik fick nya ägare i somras. För länge sedan fanns det en liten livsmedelsbutik i andra delen av huset.

Ubåt? Nej en mink som tar sig en simtur

Inlagt 2012-11-25 12:40 | Läst 4343 ggr. | Permalink
Jag utgår från att vi som rör oss på Fotosidan hanterar det här med bilder som en hobbyverksamhet. Ur det perspektivet är det helt enkelt för låg kvalitet på bilder tagna med en mobilkamera som din. I dag finns det kompakta kameror med betydligt högre återgivningskvalitet, kameror som är lätta och som lätt slinker ner i fickan.
Svar från Pia-kristina 2012-11-25 15:56
Ber om ursäkt men jag har nu uppdaterat texten i detta inlägg. Bilderna här har jag tagit med min d300. Men du kan se ett antal bilder tagna med min mobilkamera i detta inlägg som jag gjorde för ett tag sen.
http://www.fotosidan.se/blogs/pia-kristina/jag-ar-med-ny-mobil-och.htm . En fråga jag har till dig är, vet du vilken sorts mobilkamera jag har?
Första bildens hjulfordon är något jag aldrig sett. Vet du vad det kallas?

Att spara alla bilder för framtiden är förstås meningslöst. Även om det kanske är tekniskt möjligt på digitala media, så måste en bild i allmänhet förses med meningsfull text för att den ska ha något värde som dokument. Och det arbetet kostar vi sällan på bilden. Men varför bekymra sig? Det får bli framtida historikers och arkeologers sak att skapa sig sin bild av vår tid. Inget vi själva behöver oroa oss för. Och de kommer nog att ha material som växer dem över huvudet.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?