Förebild

Pratade med Lizzie i dag. En kvinna som blivit en stor förebild för mig. Förra hösten och i våras fick jag hyra ett rum hos henne då jag studerade i Halmstad. Kommer så väl i håg när jag satte mig i bilen förra hösten och körde till Halmstad. Jag hade packat för en veckas vistelse och hade även bokat rum på ett vandrarhem. När jag efter första dagen i skolan körde till detta vandrarhem visste jag inte vad jag skulle mötas av och det visade sig att standarden var mycket enkel och det har jag inget emot men jag kände direkt att det kändes fel. Rummet var möblerat med två våningssängar och inget annat.

Jag bestämde direkt att här kan jag inte bo och plockade fram laptopen för att se om jag kunde hitta något annat alternativ och någonstans i bakhuvudet hade jag Lizzies , som jag tidigare läst om då jag sökt på nätet. Jag hittade numret och ringde upp.

- Hej, sa jag. Jag har panik och behöver ett rum, har du ledigt? Frågade jag.

Lizzie lät så vänlig och svarade.

- Jag har ett ledigt rum, men du får bädda själv . Jag har matgäster här i kväll så jag har inte tid att bädda.

- Så klart att jag kan bädda själv, svarade jag.

Jag fick en vägbeskrivning och det var inte speciellt långt att köra. Det visade sig vara en gård med två längor och i den ena längan hade det inretts ett cafe. Lizzie visade mig rummet som jag skulle få hyra och det var ett litet rum på ovanvåningen i hennes bostad. Det var så där gammaldags ombonat och hemtrevligt. Jag kände direkt att jag skulle trivas.

Jag och Lizzie blev mycket goda vänner och på kvällarna åt vi tillsammans och pratade om allt möjligt. Ju mer jag lärde känna henne förstod jag vilken fantastisk kvinna hon är och en entreprenör ut i fingerspetsarna. Men också en kvinna med ett stort hjärta och engagemang för andra människor.

Hos henne fick jag god hemlagad mat och allt bröd bakar hon så klart själv. Hon berättade varför hon startade cafet. När hennes man hastigt dog för över tjugo år sedan bestämde hon att göra allt för att kunna bevara gården själv. Hon möttes av en hel del motsånd från olika håll men gav sig inte. Nu med facit i hand så har hon lyckats mycket bra och har även expanderat sin verksamhet. Då ska man heller ej glömma att hon är över 80 år fyllda i dag. Hon jobbar minst tio timmar varje dag än och flera gånger har jag undrat hur hon orkar.

Men hon är ett levande bevis på att gör man det man vill så orkar man. Hon sa flera gånger att allt det positiva hon får gör det värt.

Som sagt, idag pratade jag med henne och hon blev glad och det blev jag också av att höra hennes röst.

Inlagt 2012-09-12 09:52 | Läst 3183 ggr. | Permalink
Och jag blev glad över att läsa om denna kvinna!
Ha det gott!
ewa
Trevlig läsning om din fina vänskap med henne/ Med vänlig hälsning, Danne
Svar från Pia-kristina 2012-09-14 00:17
Tack Danne!
Tack för att du gläder mig med denna fina berättelse och vilken kvinna! Ja det var nog meningen på nåt vis att du skulle träffa henne:)
Svar från Pia-kristina 2012-09-14 00:22
Tack Agneta och det var nog meningen att jag skulle träffa Lizzie! Jag är så glad för att gjorde det och fina stunder har vi haft. När jag pratade med henne så sa jag att jag ska försöka köra upp för att hälsa på henne snart och då sa hon. Ta det lugnt Pia, jag vet att du har mycket framför dig, vi tänker på varandra. Dessa ord värmde.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver