Tanten på Tunnelgatan

eller vem är jag att bestämma vem som är tant eller inte. En dag som denna 8 mars, internationella kvinnodagen som uppmärksammas på olika sätt runt om i världen.

Den här bilden tog jag förra året på Tunnelgatan i Stockholm, jag satt på en bänk och studerade förbipasserande och i händerna höll jag min mobiltelefon. Jag klickade av denna bild och upplevde att vi fick ögonkontakt. Jag har inte direkt ägnat mig åt gatufotografering och har väl inte direkt möjligheterna till det på hemmaplan eftersom jag bor i lilla Hörvik.

Men av alla bilder jag tagit genom åren så har just denna en speciell plats i mitt hjärta. Den är absolut inte perfekt rent tekniskt och jag har provat den som s/v men den känns bäst så här, för mig, bör jag kanske tillägga.

När jag sen tänker på vilken plats jag tagit den på, en gata som faktiskt redan gått till historien, pga av att  Olof Palmes mördare ska ha sprungit upp här på Tunnelgatan från Sveavägen.

Min fantasi sätter igång och jag tänker på om tanten hade varit på plats och hur hon reagerat. Kanske hade hon slagit till mördaren med sin handväska om han stött till henne under sin flykt, kanske hade hon blivit rasande och sprungit efter en bit, kanske hade hon registrerat och kunnat ge en beskrivning på gärningsmannen, jag vet inte men länge leve tanten.

 Hoppas även att min blogg lever ett tag till, det här var inlägg 300 ialla fall.

Inlagt 2012-03-08 21:47 | Läst 3436 ggr. | Permalink
Grattis Pia-Kristina! Dubbelt upp, jag skrev mitt 151 idag. :-) Jag gillar dina tankar kring bilden som är härlig och grafisk. Jag tror hon skulle tagit till väskan och visat var skåpet ska stå. Ha det fint!
//ewa
Svar från Pia-kristina 2012-03-08 22:08
Tack Ewa! Såg precis att det går hett till hur många inlägg om dagen man gör i sina bloggar. Jag tycker själv att jag varit flitig men detta är under tre års tid, jag började blogga april 2009. men jag gör det i min egen takt och jag vill ju hinna läsa andras bloggar också. Ha det gott!
Den bilden gillar jag också. Ett möte där bägge blir sedda är inte så tokigt ;).

/Torbjörn
Svar från Pia-kristina 2012-03-08 23:29
Tack Torbjörn, kul att du tycker om bilden.
Så glad jag blev att du också uppmärksammar denna betydelsefulla dag för många kvinnor. Likaså att du tänker på detta vis om Olof Palmes mördare. Ja tänk om..................någon hade sett denna person så allt hade kunnat klaras upp med en gång.

Jag förstår att du har viss känsla för bilden för det måste det vara många med mig som också. Det är enbart så att inte många skriver kommentarer till varandra.

De kanske skriver sin Blogg för att ha den för framtiden som en dagbok och är nöjda med det. Så kan jag själv känna. Undrar om du också tänker så. Min livskamrat läser alltid vad jag skrivit.

Tidigare hade jag en egen hemsida och han ville jag skulle skriva varje dag. Det gjorde jag i en del år. Sedan 2011 övergick jag till veckobloggar. Nu har jag inte den hemsidan mer för hotellet kostade för mycket.

Därför skriver jag ner lite av det jag vill ha som ett minne av det jag sysslar med just nu.

Tack för du skrev så jag kunde läsa och se din bild innan det blir sängdags.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Pia-kristina 2012-03-15 00:34
Tack till dig också Gun-Inger!
Inget typiskt gatufoto, det är sant. Men trevligt. Ordet "tant" är trevligt. Men jag vet inte om jag känner mig väl till mods av att tänka på mig själv som "gubbe". "Farbror" känns bara dumt. Och min fru (som är 73) har svurit en hemsk ed att aldrig bli tant. Vi människor! :-D
Svar från Pia-kristina 2012-03-15 00:44
Du är ingen gubbe och din fru är ingen tant, ni är människor och tyvärr är det så att många är så åldersfixerade, men många glömmer att det är det enda som är rättvist i vår värld, vi blir äldre och med åldern kommer visdomen och mycket annat som är positivt. Jag fick häromdagen höra att jag som kvinna som börjar närma mig 50-års strecket inte har mycket att ge längre, vad gäller arbetslivet, jag är inte attraktiv på arbetsmarknaden för att jag inte har någon högre utbildning.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?