Har sett havsörnar från mitt köksfönster

Under ett par dagar har jag kunna skåda havsörnar, 3-4 stycken, från mitt köksfönster, dock är de så långt ute på isen så att min kamerautrustning inte räcker till men, med kikaren är det spännande att se på dem.  Lyckades se hur en örn fångade en trut och det såg ut som en enkel match.

Kylan kom tillslut till Hörvik och när isen lägger sig blir det ovanligt ljust. Vi har haft en skadad svan, som kommit dagligen till oss, nu har vi inte sett den på flera dagar och jag undrar så om den klarat kylan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kråkan verkar ta det med ro..

 

Inlagt 2012-02-05 12:54 | Läst 3072 ggr. | Permalink
Det är lustigt hur olika det är med örnar. I Sverige är det lite högtid när man får syn på en örn, ofta är den långt borta. Jag har själv inte sett många under hela mitt liv. Men här är örnarna inte alls lika skygga. Ibland kommer de i små flockar. Det är inte mer än ett par dagar sedan jag såg ett par stycken cirkla runt på hög höjd över vår by. Dina bilder är så vintriga att det fläktar snö ur min dataskärm :-) Men tittar jag ut genom fönstret så är det sol och vår.
Svar från Pia-kristina 2012-02-06 17:11
Jag tror att havsörnen är litet speciellt än att se, de var på gränsen till utrotade för så där tjugo år sedan men nu har stammen växt. Vad härligt att ni har vår på gång hos er. Vi får nog vänta någon vecka till.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver