Det var längesen

och det nya livet snurrar på,vilket gjort att jag inte haft mycket till bloggandet sista tiden. Men häromkvällen satt jag och läste en del gamla inlägg från förra hösten och blev förundrad över hur mycket som hänt sen dess. Jag slutade på mitt jobb efter 22 års anställning, det blev ingen guldklocka för min del. Jag blev sjuk och en process satte igång. Jag tog ett kliv ut i det okända och nu sitter jag här och mår förvånansvärt bra.

Jag började en utbildning i Halmstad och så här långt har det gått bra, för tillfället är jag på praktik hemma i Blekinge , på en sk lokal gratistidning och det är skoj. Men vad mycket jag vill lära mig och lite frustrerande att det inte går tillräckligt snabbt.

I Halmstad eller strax utanför, fick jag tag i ett litet rum som jag hyrt hos Lizzie som driver ett cafe och det är inte vilken kvinna som helst. Cafet är beläget i en gammal gårdslänga som byggts om. Där har hon bedrivit sin verksamhet i över 20 år och hon startade den när hon var 60 år fyllda, så då är det lätt att räkna ut hennes ålder, hon fyller 81 nu i december. Hon är fantastisk och vi har blivit goda vänner, hon har energi till tusen och förutom cafet är hon engagerad i mycket annat. Själv kände jag mig lite gammal när jag skulle börja mina studier men när jag träffade Lizzie fick jag en kick.

En kväll i veckan under hösten har en veteranbilklubb träffats på cafet och det här är en Fiat av äldre modell.

Här en något nyare variant som jag är ägare till

 Idag har jag varit ute och tagit porträtt, hoppas jag kan återkomma med några bilder framöver.

 

Inlagt 2011-11-24 22:10 | Läst 3498 ggr. | Permalink
Där ser man, det är aldrig för sent att sadla om! I värsta fall befinner man sig i en mer osäker tillvaro än tidigare, men man har ändå lärt sig något nytt och varit om om uppiggande saker och fått nya krafter. I bästa fall tar livet en definitiv vändning mot en ljusare framtid.
Svar från Pia-kristina 2011-11-24 23:40
Vad kul att du läst mitt inlägg och visst är tillvaron mer osäker, nu men oj, vad mycket jag fått, nya möten, nya krafter och många nya ideér. Så framtiden ser ljus ut.
Jag minns hur nedslagen du var! Men kan du tänka dig ditt liv utan den förnyelse som du nu går igenom? Grattis till förnyelsen, den kommer att förlänga ditt liv, och dessutom göra det bättre! Och fotograferandet tar du naturligtvis med dig. Det är en fantastisk hobby på många sätt. Vad spännande att du praktiserar på en tidning. Skriva kan du ju, och kanske får du nu chans att utveckla den talangen.
Svar från Pia-kristina 2011-11-25 09:55
Tack och nej, Ernst, jag kan inte tänka mig något annat. Jag tycker om skrivandet och inte nog med det, jag har även en egen affärside på gång. Hoppas att det går vägen.
Den gamla Fiaten hade jag gärna velat ha....älskar gamla coola bilar :)
Tack än en gång för senast, det var så roligt att träffas.....skrattade för mig själv när jag kollade på bilderna som vi tog nere på stolleprov!
Har inte fått något bildbehandlingsprogram i nya datorn ännu , men så fort det är fixat så skickar jag över bilderna.
Du har tagit porträtt säger du....nu blir jag nyfiken!
Kram,kram från Christin
Svar från Pia-kristina 2011-11-25 22:47
Jag hade också velat ha den gamla Fiaten, tänk dig att jag skulle köra med den till Halmstad, vilken syn. Tack själv Christin det var så roligt och jag är så glad att vi lärt känna varandra..ja vi var lite tosiga där nere på stranden och jag i båten...ska bli kul att se fotona. Två timmar i skogen med porträttfoto igår. Kram kram Pia.
Förresten ska jag snart starta en kampanj eller ett upprop på att du ska lägga ut bilder här på FS; bara så du vet!!!
Upprop....du är ju knasig på riktigt :)))))

Porträtt i skogen....nuuuuuu blir jag förfärligt nyfiken!

Kram på dig, tokmaja ♥



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?