Känsla

Mer och mer förstår jag hur viktigt det är med känslan i allt i stort sett. Känsla för det vi konsumerar tex. Förr fanns det varor som var nödvändiga för oss men idag finns det så mycket, valmöjligheten är enorm, kolla bara hur många olika kameror det finns.

Vad väljer man som konsument? Priset är många gånger avgörande men vi har möjlighet att köpa det vi vill ha i större utsräckning i dag än förr och eftersom vi har det så är det känslan som har en stor betydelse, vi vill ha en relation till produkterna. Det är känslor som vi köper. Vi blir mer och mer medvetna.

Val av kamera kan tex innebära att man väljer den som känns rätt i händerna men det kan ju vara så också att vi väljer den som är dyrast, kanske väljer man den för att man får en känsla av status, dvs att andra ser att jag har en dyr kamera och ger mig en känsla av att jag är rik tex eller en medveten kund. Kanske lite enkel förklaring men ofta väljer vi det som får våra hjärtan att slå lite extra det är något som gör det.

Vilka bilder väcker våra känslor eller får våra hjärtan att slå? det är så klart individuellt. Just därför anser jag det är så svårt att ge kritik, vi är olika och olika saker ger oss känslor. Lättare är det om det finns en historia bakom och den är ofta något som väcker känslor.

Detta är nu något som de flesta varumärken vet om. Produkten kan vara hur bra som helst men den måste marknadsföras och det på så sett att våra känslor väcks.

Jag och min Nikon är ihop, vi har en relation.

Vilka känslor väcker denna bild utan någon bakgrundshistoria?

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-11-05 18:01 | Läst 3126 ggr. | Permalink
Det tog några sekunder innan jag förstod mig på fötterna, och insåg att du svängt på bilden ...
Bra effekt, att fokusera på speglingen.

På tal om konsumtion: varför är så många fotografer så överdrivet fokuserade på sina verktyg; ingen frågar en ju författare med vilket verktyg romanen (eller boken/artikeln) skrivits ...

:-)

hawk
Svar från Pia-kristina 2011-11-05 22:26
Tack Håkan! Vad skoj att du såg det, jag tycker bilden fick en helt annan känsla för mig när jag vände den om.
Ja, det är något man verkligen kan undra, det är känslan som gör det oavsett verktyg.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?