Hör havet

just nu när jag sitter här och skriver, dörren står lite på glänt. Vågorna är vad jag hör och det är sådana där långsamma vågor som bryter mot stranden. Så behagligt ljud är det. Det är fotfarande 26 oktober, snart midnatt. Gick en runda i trädgården och det blommar fortfarande, pelargonierna i krukorna blommar och om vintern ska bli som den förra är det bara några få veckor kvar till snön kommer.

Undrar just vilken vinter vi har framför oss, blir det mycket snö eller blir det en mild vinter? Ja, det återstår att se..

 

Inlagt 2011-10-27 00:07 | Läst 3118 ggr. | Permalink
Pelargoner kan vara väldigt tacksamma på hösten, där de står i lyser i det ruggiga vädret. Men frosten knäcker dem direkt. Ljudet av havsvågor mot stranden är bland det mest rogivande jag vet. Det är något jag aldrig haft nära min bostad. Vi bor visserligen på en ö, men det är flera km till närmaste havsstrand. Det är bara miljonärer som kan köpa hus vid havet här.

Nå, jag ska inte klaga. Vi bor i ett fantastiskt grannskap, med massor av trevliga grannar. Och så har vi en tjusig utsikt mot ett berg. Men vågplasket mot stranden är ändå något fantastiskt, när jag får tillfälle att lyssna på det.
Svar från Pia-kristina 2011-10-28 00:15
Ja, de är vackra och vi har fortfarande mildväder så de får stå några dagar till, jag brukar vinterförvara dem i källaren under vintern. Det är så kul att se hur de tar fart igen till våren efter lite pyssel med ny jord osv. Ja, havet är verkligen så skönt att höra, vi hade nog inte haft råd att köpa så nära havet men det är min mans föräldrarhem som vi fått överta. När de byggde huset här på 50-talet var det absolut inte attraktivt att bo så nära havet. Det viktigaste är att man trivs där man bor, jag är uppväxt i lägenhet på tredje våningen, jag saknade inget. Men när vi flyttade hit så visste jag att jag hittat hem, min man ser det inte riktigt på samma sett, han är uppväxt här och är kanske lite hemmablind.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver