Såg en dokumentär

igår om Ostindienfararen och dess första seglats som påbörjades 2005 till Kina. Intressant att se livet ombord på detta spektakulära skepp.  Har varit förkyld en veckas tid och i går var det en dag som gick i feberns tecken, alltså inte så mycket annat att göra än att sova och titta lite på tv.Kom att tänka på att jag första gången såg detta skepp i karlskrona och det var 2006.

Ett par år senare kommer jag ihåg hur vi stod i hamnen i Hörvik och kunde se något stort ute på havet som var på väg in mot Hörvik, vi trodde inte våra ögon och till sist ankrade den utanför Hörvik och vi kunde skåda det från köksfönstret. Det blev lite som uppståndelse i lilla Hörvik och folk stod på land och tittade och många körde ut med sina båtar för att komma närmare, så gjorde vi också och jag med kamera i högsta hugg. Vädret var lite si och så men solen bröt fram lagom till vi närmade oss skeppet.

Den var otroligt mäktig att se från vår lilla båt och det var nästan jag blev rädd.

Inlagt 2011-08-10 13:42 | Läst 3500 ggr. | Permalink
Härliga bilder......
//Rolf
Jag såg Götheborg när hon låg i Stockholm häromåret. Ett vackert skepp som imponerar när hon går med fulla segel. Du verkar ha en vidunderlig utsikt från ditt köksfönster.
´Vow vilken syn det måste ha varit utanför byn! Den tredje bilden nerifrån är fascinerande; vilken otrolig mängd "tåtar" att hålla reda på!
WOW....vilket skepp! Annat än Maja det :)))
Härligt att få komma så nära och studera alla detaljerna. Är du fortfarande sjuk...feber igen?! Låter inte bra......nu måste du krya på dig..."skolan" börjar ju snart!
En annan har ju börjat jobba igen , det gick faktiskt bättre än jag trodde och det har ju varit ett jäkla skitväder denna veckan så det var väl tur att man inte hade semester...
En krya på dig kram ♥



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver